Tre spennende navn til Bukta

Denne onsdagen er vi utrolig glade for å kunne annonsere at Bigbang, Reigning Sound og Pil & Bue kommer til Bukta 2022.

I 2022 er det 30 år siden Øystein Greni la skateboardet på hylla etter en kneskade og fant fram gitaren. Allerede noen måneder etter starten hadde Bigbang sin første opptreden på Bootleg TV. Det tok derimot åtte år før de erobret VG-lista for første gang med «Girl in Oslo», en stor hit rett på innsiden av det nye millenniet. Siden den gang har hele ni albumutgivelser vært innom Norges offisielle toppliste og de fleste av dem har nådd førsteplassen.

– Jeg har sikkert sett Bigbang femten ganger, og de blir bare bedre og bedre for hver gang jeg ser de. De er tidløse, og edles som god vin. Det blir en home run i Telegrafbukta, konstaterer bookingsjef, Isak Harbitz.

Bandet har skaffet seg et solid fotfeste her i nord, og har opparbeidet seg en imponerende merittliste av hits å vise til. I 2019 slapp de sitt siste album «Glory Chord», og et nytt studioalbum er på trappene. I tillegg arbeides det med en gjenutgivelse av hele albumkatalogen på vinyl.

Etterlengtet booking

Det er også utrolig gøy for oss å kunne presentere Reigning Sound til Bukta, som er et av bandene vi får flest henvendelser om fra publikum om å spille på festivalen. Dette er etter vår mening et av verdens beste band, med undergrunnslegenden Greg Cartwright (Oblivians, Compulsive Gamblers m.m) i spissen.

– Dette har virkelig potensiale til å gå ned i Bukta-historien som en uforglemmelig opplevelse, og vi gleder oss helt enormt til å ENDELIG få Reigning Sound på besøk, uttrykker bookingsjefen.

Bandet blander garasjerock og soul, og har tidligere blitt beskrevet som en miks av tidlig Stones’ og The Sonics. Etter syv års albumpause er de endelig tilbake med sitt syvende studioalbum «A Little More Time with Reigning Sound», og albumet leverer på øverste hylle, som forsåvidt alt fra Greg Cartwright og Reigning Sound gjør.

Les Feedback sin anmeldelse av plata her.

Tungrockperle fra Finnmark

Sist, men ikke minst, kommer Pil & Bue tilbake til Bukta. Det blir da åtte år siden bandet spilte sist på festivalen, og har siden da fått på plass en ny trommeslager i duoen, som er kjent for å være et hardtslående, hardtarbeidende og energisk liveband.

I september i år slapp de det kritikerroste albumet «The World Is A Rabbit Hole» – en tungrockperle av et album der referansene trekkes til band som Muse, Queens of the Stone Age, Metallica og Wolfmother. Den produktive duoen avslutter 2021 i studio for å spille inn enda et nytt album, og 2022 vil også bli et år preget av ny musikk fra bandet.

Pil & Bue en del av Bukta Sessions - en serie minidokumentarer og musikkvideoer med nordnorske artister, og du kan få med deg premieren på filmen under Tromsø Internasjonale Filmfestival i januar.

FØLGENDE ARTISTER ER KLARE FOR BUKTA 2022:

THE HIVES (SE) – DUMDUM BOYS – IDLES (UK) – BIGBANG – HALVDAN SIVERTSEN – TROND ANDREASSEN & VALENTOURETTES – DANIEL ROMANO (CA) – REIGING SOUND (US) – PIL & BUE

Publisert 08.12.2021

Hoved­samarbeidspartnere