Praktisk info

Kjøp billetter

Festivalpass og dagspass kjøpes via Eventim. Billetter kan kjøpes på nett fram til dørene åpner i Telegrafbukta kl 16.00 på fredag og 16.30 på lørdag under festivalen. Deretter må billetter kjøpes i døra.

Legitimasjon må vises frem ved innløsing av U30-billetter. Honnør må vise fram honnørbevis, og Coop-medlemmer må vise fram medlemskap for uthenting av Coop-billett. Har du kjøpt Coop-billett til deg og din husstand må alle i husstanden møte opp, ettersom det er personlig oppmøte, og festivalarmbåndene må settes på direkte.

Åpningstider

Dørene åpner en time før konsertstart.

Fredag: Kl 16:00 - 00:00

Lørdag: Kl 16:30 - 00:00

Bukta for alle på lørdag: Kl 11:00 - 15:00

Bukta for Alle

Bukta for Alle er et gratis rusfritt arrangement lørdags formiddag fra 12-15 under Buktafestivalen, med 6 konserter fra alle tre scenene, samt masse god mat og aktiviteter for folk i alle aldre.

Dørene åpner kl 11.00.

Bukta for alle

Bukta Nach

Etter siste riff har blitt spilt i Telegrafbukta fortsetter festivalopplevelsen på byen. I år finner nach sted på Bakrommet til Amtmandens Eftf., Bastard Bar, Hålogaland Teater, samt DJs hver kveld på Blårock Cafe. Se i programmet vårt og på arrangementene på Facebooksiden vår for mer info.

Bytt billett i festivalarmbånd

Bytt billetten din inn i festivalarmbånd på Nerstranda senter

For å spare litt kø i døra bytter vi din billett i armbånd på Nerstranda Senter mandag-fredag før festivalen starter, både dagspass og festivalpass.

Dagsbilletter som hentes ut på festivalområdet må hentes ut for den gjeldende dagen, og kan ikke hentes ut dagen før (f.eks lørdagssbillett på fredag).

Du trenger ikke armbånd for «Bukta for alle», da dette arrangementet er gratis. Bukta Nach har rabatterte billetter til de med festivalarmbånd.

Åpningstider for billettbytte på Nerstranda Senter :

 • Mandag: 12.00-18.00
 • Tirsdag: 12.00-18.00
 • Onsdag: 12.00-18.00
 • Torsdag: 12.00-18.00

Åpningstider for billettbytte på festivalområdet:

 • Fredag: 16.00-23.30
 • Lørdag: 16.30-23.30

Legitimasjon må vises frem ved innløsing av U30-billetter. Honnør må vise fram honnørbevis, og Coop-medlemmer må vise fram medlemskap for uthenting av Coop-billett. Har du kjøpt Coop-billett til deg og din husstand må alle i husstanden møte opp. Helsepersonell kan melde seg i teltet merket «Akkreditering» på inngangsområdet, og registrere seg for å få dagsarmbånd i stedet for festivalarmbånd, slik at de kan overholde uniformsreglement på arbeidsplassen.

Merk at det er personlig oppmøte, og festivalarmbåndene må settes på direkte.

Aldersgrense på festivalen

Det er 18-års aldergrense på kveldsarrangementene til Buktafestivalen. Dette er en absolutt grense og vi tillater ingen under 18 år inn på festivalområdet.

På «Bukta for alle» lørdags formiddag fra 11-15 er det gratis inngang og fri aldersgrense.

Dette er ikke tillatt å ta med inn

Følgende er ikke tillatt å ta med inn på festivalområdet:

 • Profesjonelt opptaksutstyr for lyd og bilde.
 • Kniver og andre skarpe gjenstander.
 • Mat og drikke, herunder alkohol.
 • Alle typer gassflasker, spraybokser eller spritinnholdig veske (parfyme, hårspray og lignende).
 • Campingstoler (bortsett fra de med «Blivende mor» kort).
 • Glass, flasker, bokser og termoser.
 • Kjæledyr.
 • Paraply.
 • Grillutstyr.
 • Selfiestang.
 • Elsykkelbatteri.

Vesker og ryggsekker vil bli undersøkt ved inngangen, og forbudte gjenstander blir konfiskert. Buktafestivalen tar ikke ansvar for konfiskert utstyr.

NB: Om man ønsker å ha med seg myggmiddel kan man ha med seg myggdeodorant, myggstikk eller pumpeflaske i plastboks (ikke de på gassflaske).

Mat, drikke og vannstasjon

Det serveres mat og drikke på festivalområdet.

Våre samarbeidspartnere har egne matboder hvor det selges nydelige sjømatretter. Du får kjøpt både vegansk mat og en del allergivennlig mat, og fra sjarken kan du få kjøpt Feskekaka i Handa. På Kaffe & Vaffel kan du få varm drikke med noe søtt til.

Alkoholholdig drikke serveres i barene på kveldsarrangementene.

Det er ikke tillatt å medbringe mat og drikke på festivalområdet.

Det er en egen vannstasjon for publikum ved Røde Kors sitt telt til venstre for Telegrafbukta scene.

Områdekart

Buktafestivalen arrangeres i idylliske Telegrafbukta helt sør på Tromsøya, bare en halvtimes spasertur fra sentrum. Besøk Google Maps med veibeskrivelse.

Blivende mor

"Blivende mor"-kortet gjør festivalopplevelsen mer tilrettelagt for deg som er høygravid. Begrenset antall!

Ta kontakt på post@bukta.no for å ordne dette.

Miljø/pant

Vår miljøfilosofi er å satse på kortreiste produkter og lokale leverandører.

Telegrafbukta er Tromsøs utfartsområde nummer én, og et ”hellig» sted for alle tromsøværinger. For oss som festivalarrangør medfører dette et stort ansvar. Siden starten i 2004 har vi brukt mye tid og ressurser på miljøarbeid og vi har iverksatt en rekke tiltak for å kvalitetssikre at festivalens tilstedeværelse har minimal innvirkning på naturen i Telegrafbukta. Vi har over hundre avfallsdunker tilgjengelig under festivalen og mange dedikerte frivillige miljøarbeidere som besørger kontinuerlig avfallshåndtering og opprydding underveis. Vi oppfordrer også vårt publikum til å hjelpe oss i dette arbeidet ved å benytte seg av miljøstasjonene på festivalområdet til kildesortering.

Som en del av festivalens miljøsatsning har vi pant på resirkulerbare øl- og vinglass, som blir sendt til Inventum for gjenvinning. For hvert glass som blir levert i «pant» på våre miljøstasjoner donerer vi en sum til Kafé X, et nettverkstilbud til tidligere rusmisbrukere i Tromsø.

Funksjonshemmede og ledsagerbevis

Sikten er god, og vi har en egen rullestolrampe foran alle scenene. Det kan være litt vanskelig for rullestolbrukere å bevege seg rundt på festivalområdet på grunn av noe kupert terreng, vi anbefaler derfor rullestolbrukere å ha med seg ledsager. Det finnes toalett for funksjonshemmede på festivalområdet.

Den funksjonshemmede må ha vanlig festivalbillett. Ledsager møter opp ved inngangspartiet sammen med den som har billett til festivalen, og kommer inn gratis ved fremvisning av kommunalt ledsagerbevis.

Ved spesielle behov ber vi om å ta kontakt på post@bukta.no.

Overnatting

Bukta har ingen egen festivalcamping, men det finnes både vandrehjem og andre billige overnattingsmuligheter i Tromsø.

Vi anbefaler forøvrig overnatting hos vår samarbeidspartner Scandic Ishavshotel

Sikkerhet

Publikumssikkerhet er svært viktig for festivalen. Festivalen har derfor et stort team av egne sikkerhetsvakter. Disse bærer gule og oransje vester. I tillegg vil både Røde Kors, Avarn og Politi være tilstede. Vær oppmerksom på at det kan oppstå stort press foran scenene. Crowdsurfing er ikke tillatt.

Transport og parkering

Det er ikke parkeringsmuligheter ved festivalområdet, verken for bil eller sykkel. Vi oppfordrer og anbefaler derfor alle å benytte seg av det utvidede busstilbudet eller å gå til Telegrafbukta. Vi har ikke sykkelparkering. Fra sentrum er det ca en halv times gange sørover til festivalområdet.

Det settes opp gratisbusser til Bukta for Alle, og rute 33, 34 og 40 fra sentrum til Telegrafbukta og Tromsø Museum har forsterket frekvens mellom kl 16.00 og 19.30 under festivalen.

Taxier og privatbiler som skal hente/bringe folk til festivalen henvises til å stoppe ved krysset Mellomveien/Krognessveien (nedenfor Tromsø Museum) for å unngå kork ved festivalområdet.

Etter konsertslutt kjører det shuttlebusser fra festivalområdet til sentrum. Kvaløyveien over Telegrafbukta vil da i en begrenset periode stenges for trafikk.

Kommer du tilreisende fra distriktet og ikke kan benytte deg av kollektivtransport, oppfordrer vi til samkjøring.

Buktastæsj

Vi har en egen butikk for salg av merch på festivalområdet, der kan du kjøpe de offisielle buktaproduktene. Vi har også egen bod hvor det selges bandmerch.

Nettbutikken stenger 1. juli og åpner igjen etter festivalen.

Ellers kan du gjennom hele året kjøpe merch via vår nettbutikk stasj.bukta.no

Hoved­samarbeidspartnere