Tre nye navn til Bukta!

I dag kan vi presentere en særdeles variert og fin pakke! Vi kan avsløre at vi har bekreftet nederlandske Iguana Death Cult, norske Aiming for Enrike og vår egne Hollow Hearts til Bukta neste år!

Prisen på festivalpass øker med 200 kr den 29. desember, så om du tenker deg til Bukta i 2020 er det lurt å slå til nå!

Iguana Death Cult fra Nederland er en personlig favoritt for flere av oss i Bukta. Psykedelisk, støvete og hardtslående garasjepunk med galopperende rytmer og catchy refrenger. Lekent, ungt, friskt, morsomt og skikkelig kult! De har gitt ut to album og deres aller ferskeste plate «Nude Casino» kom tidligere i vinter. Plata har gått mer eller mindre på repeat her på kontoret og har fått strålende kritikker fra musikkmedier rundt om i verden. Liker du band som The Growlers, Mystery Lights og Black Lips blir du garantert å like dette også.

- Jeg digger Iguana Death Cult. De er kanskje ikke er så kjent for alle, men vi tror fort de kan bli en av snakkisene etter Bukta 2020. Anbefaler å sjekke de ut på forhånd og for all del, ikke gå glipp av konserten, dere, sier kunstnerisk leder, Kristine Marie Børresen

Det er også veldig gøy å kunne presentere Aiming for Enrike til Bukta for aller første gang! Duoen har skapt sitt helt egne univers hvor de eksperimenterer med alt fra postpunk, elektronisk minimalisme, improvisert jazz og dansbar funk. Aiming for Enrike er intens, progressiv og lager imponerende mye lyd til kun å være to personer. For i liveformatet tar det helt av! Det er stort og det er eksplosivt. Med et samspill som er utrolig gøy å se på, lurer man samtidig på hvem som blir å holde på intensiteten lengst. Duoen har vært med Jaga Jazzist på Europaturne og turnert rundt i store deler av verden, og på nyåret kommer tredjealbumet «Music for Working Out». Det gleder vi oss til!

- Aiming For Enrike på Bastard i 2017 er en av de aller beste konsertene jeg har sett der. Duoen har en helt rå energi live, og jeg ble dratt inn i deres sære og unike univers i en times tid. Publikum kan forvente seg noe helt unikt på Bukta i sommer, sier booker, Isak Harbitz

Hollow Hearts er virkelig noe eget, og vi elsker dem! Tromsø-kvartetten har lagt noen heidundrende år bak seg. Bare i år har de klart å gi ut hele to album og spilt et drøss med spillejobber både i Norge og ellers i Europa. Og bandet har definitivt truffet en nerve hos sitt publikum med sin stemningsfulle og harmoniske folk/americana. Hollow Hearts består av utrolige dyktige musikere som evner å gjøre lydbildet spennende, uforutsigbart og lekent. Det kombinert med perfekte harmonier og en unik historiefortelling, gjør de til et band som er i ferd med å sette sine markante spor i den norske musikkfloraen. Bandet spilte nylig for et nærmest utsolgt Kulturhus og leverer gull stort sett uansett hvor de går.

- Jeg tror det er mange som kommer til å kose seg når Hollow Hearts inntar Bukta til neste år! Vi er enormt glade for at vi kan presentere et lokalt band på hovedscenen, og det står respekt av hva de har oppnådd de siste årene, avslutter Børresen.

Hoved­samarbeidspartnere