Tre nye artister til hovedscenen

Forrige ukes slipp var så gøy at vi må slippe noen flere. Vi er skikkelig gira på å kunne presentere Kvelertak, Motorpsycho og Heave Blood & Die – alle klare for hovedscenen i Telegrafbukta.

Kvelertak og Motorpsycho har allerede satt en høy standard for norsk rock, og vi tror at de setter enda høyere standard på Bukta i sommer. Tromsøs egen Heave Blood & Die kommer med nytt album i januar og har imponert på ulike scener i hele Europa. Å løfte dem til Telegrafbukta Scene til sommeren er et bevis og en bekreftelse på det store talentet og den fantastiske musikken som blomstrer i nord.

- Vi har som formål å videreutvikle nordnorske artister, og Heave Blood & Die er virkelig et band som fortjener en spot på hovedscenen. Jeg hørte masteren på den nye skiva deres i sommer, og var ikke i tvil om at vi skulle ha dem på Telegrafbukta scene neste sommer. Dette kommer til å bli så kult, sier en fornøyd festivalsjef, Marianne Saus.

Kvelertak

Kvelertak til Bukta 2024
Foto: Stian Andersen

Kvelertak trenger nesten ingen introduksjon. Bandet er selve sydspissen av norsk rock, og har siden oppstarten i 2007 toppet albumlista, herjet på turné med Metallica og Slayer, og varmet opp for Iron Maiden og Foo Fighters. De mikser rock, metall og norrøn mytologi, og har opparbeidet seg en stor internasjonal følgesskare - alt dette mens de synger på rogalandsk.

Etter at bandet kom ut med «Splid» i 2020 slapp Kvelertak endelig sitt femte album «Endling» i september 2023. Resultatet er blitt et stykke arbeid som bandet selv beskriver som «både det mest rett-fram og det mest ambisiøse verket vårt til nå».

Med sine vanvittige liveshow og Norges beste frontfigur i rocken, kommer Kvelertak til å bli en maktdemonstrasjon i Telegrafbukta!

Motorpsycho

Motorpsycho til Bukta 2024

Rockelegendene Motorpsycho kommer tilbake til Bukta - men denne gangren med et spesialshow de aldri har gjort live før: Motorpsycho spiller kun singler!

Trondheimsbandet har preget den norske musikkscenen i snart 35 år, og er fortsatt like innflytelsesrike og nyskapende. Bandet utforsker hele det musikalske spekteret, fra delikate harmonier til voldsomt og herlig kaos. Diskografilista er lang og innholdsrik, og bandet har manifestert seg i mange sjangre og tøyer hele tiden grenser i forhold til hva lytteren kan forvente. På samme måte som på plate, leverer de alltid engasjerende og uforutsigbare konserter av høy kvalitet.

Når Motorpsycho inntar scenen på Bukta, lover de et sett som eksklusivt består av singler fra hele deres imponerende karriere. Publikum kan glede seg til en kveld med muligheter for både utagerende frikete dansing og rolig romantisk vugging. Her vil de i skjønn forening servere både nyere hits og nostalgiske godbiter fra så langt tilbake som 90-tallet. Dette blir en festkveld for flere generasjoner - både nye og gamle Psychonauter!

Heave Blood & Die

Heave Blood & Die har tatt verden med storm siden sin uforglemmelige opptreden i Paradisbukta i 2018. Med sjumilssteg har de raskt etablert seg som en bauta i norsk rock, og vi er utrolig stolte over å ønske dem tilbake - nå klare for å innta hovedscenen i Telegrafbukta.

For fans av post-rock representerer Heave Blood & Die en unik blanding av kompromissløs stonerdoom og sjangeroverskridende eksperimentering. Med bruk av synth, effektpedaler og lekne trommer skapes et liveuttrykk som er ulikt noe du har hørt før.

Med prestisjetunge opptredener på festivaler som Øya, Roskilde, Reeperbahn og Nürnberg Pop Festival, samt turneer i Europa, har bandet bekreftet sin status som et av de mest spennende livebandene Norge har å by på. I 2022 ble bandet Spellemannsnominert for deres tredje skive «Post People», fulgt opp med opptredener på SXSW, turné med Kvelertak, en norgesturne og flere besøk til Danmark.

Siden oppstarten har Heave Blood & Die gitt ut tre imponerende album, og det fjerde albumet «Burnout Codes» er ventet med spenning i januar 2024.

For fans av: Fontaines D.C., Slowdive, METZ.

Publisert 05.12.2023

Hoved­samarbeidspartnere