To nye og to "gamle" til Bukta

I dag har vi gleden av å presentere fire band. Bigbang og Blomst videreføres fra fjorårets lineup, mens Erlend Ropstad og Murder Maids blir det nye tilskuddet til programmet.

Vi er godt inn i det nye året, og følger tett med på vaksinenyhetene. Vi håper at både artister og publikum igjen vil kunne samles i Telegrafbukta til sommeren. Det er fortsatt early bird på festivalpass, og skulle det ikke bli festival får du pengene tilbake. Sikre deg billetter nå!

Bigbang
Bigbang har et solid fotfeste her i nord og har en enormt imponerende merittliste av hits å vise til. Låter som «Girl in Oslo», «Wild Bird», «The Oslo Bowl”, “Swedish Television” har alle blitt en viktig del av den norske folkesjela. Og etter et seks år langt albumopphold slapp de albumet «Glory Chord» i 2019, og viser at de fortsetter å leve opp til å være et av landets aller beste band. Vi klarer nesten ikke vente til vi får se de i Bukta!

Murder Maids
Murder Maids ble dannet høsten 2019 og bemerket seg raskt gjennom sitt nye album «Knives Out», som ble sluppet i januar i år. Trondheimsbandet trekker inspirasjon fra oldschool-punk fra 70- og 89-tallet til moderne hardcore, og har i tillegg en retrovibb som grunner i amerikansk 90-tallsmusikk. De har blitt omtalt som et tight og drivende liveband, gjennomsyret av heftig energi og sin rå fremtoning. Det her kan ikke bli annet enn bra!

Murder Maids har nettopp gitt ut en av de beste debutskivene på lenge. Her har vi fort en uslepen diamant i norsk rock. -Isak Harbitz, bookingsjef i Buktafestivalen

Erlend Ropstad
I løpet av sin 15 årige musikkarierre har Erlend Ropstad oppnådd 7 Spellemann-nominasjoner, 1 Bendiksenpris-nominasjon og Prøysenprisen i 2019. Mannen fylte Rockefeller, spilte på Øyafestivalens hovedscene og har etablert som en av landets viktigste og mest anerkjente artister i 2019. Norske tekster. I det siste beveget seg mot en mer rocka profil. Han skriver i sine norske tekster så ektefølt om temaer vi lett kan relatere oss til, og har i det siste beveget seg mot en mer rocka profil.

Feedback skrev i sin anmeldelse under Bukta for Alle i 2019 at «Erlend Ropstad er noe av de beste vi har i landet nå. Mannen og bandet. Måtte vi se dem på samme scene om et år eller to. Med masse vin». Det får de!

Blomst
Blomst stod for et av de aller gøyeste konsertopplevelsene på Bukta-nach i 2019, og ble et selvsagt valg når det nye programmet skulle settes opp. Med sin ekstremt gøyale sportsanalogi inviterer Blomst alle inn klubben og med på kamp, hvor tekstene tar tak i temaer som kroppspress, kjærlighet, flinke piker og sorg. Det er bare å hive seg rundt, for du kommer ikke til å klare å stå stille når denne buketten inntar scenen til sommeren. Når de i tillegg har et av landets tøffeste rockevokalister samt oser spilleglede og entusiasme, kan vi alle være trygg på at fremtiden til norsk rock er i de beste hender.

Blomst sjokkerte publikummet på Bukta i Byen i 2019, og vi bestemte oss vel allerede kl 01:30 den dagen å booke de tilbake til 2020. Og de var et soleklart valg med videre til 2021. For et liveband, avslutter Harbitz.

LINEUP 2021
THE HIVES (SE) - DUMDUM BOYS (NO) – HALVDAN SIVERTSEN (NO) – BIGBANG (NO) – DANIEL ROMANO (CA) – POM POKO (NO) – HONNINGBARNA (NO) – THE GOOD THE BAD AND THE ZUGLY (NO) – ERLEND ROPSTAD (NO) – THE NORTHERN BELLE (NO) – HOLLOW HEARTS (NO) – LISA SKOGLUND (NO) – MURDER MAIDS (NO) – BLOMST (NO) – ONDT BLOD (NO) – NORD MOT NORD (NO)

Buktafestivalen arrangeres 22-24. juli 2021.

Publisert 12.02.2021

Hoved­samarbeidspartnere