Rockemønstringen er tilbake!

Jakten på nye unge og lovende rockeband er i gang igjen etter at Bukta Battle måtte avlyses tidligere i år på grunn av COVID-19. Takket være samarbeidet med Ishavskraft og med støtte fra Samfunnsløftet er vi glade for å kunne relansere arrangementet i ny drakt, med regionsfinaler i Tromsø og Alta.

– I en tid som har vært utfordrende er vi så heldige å ha noen fantastiske partnere og støttespillere i ryggen. Vår partner Ishavskraft har stått ved samarbeidet i en tid som har vært vanskelig, noe som har hatt stor betydning for oss generelt og noe som har vært helt essensielt i at vi nå har mulighet til å realisere Bukta Battle 2020. I tillegg har SNN bidratt gjennom samfunnsløftet, og sammen med prosjektpartner Audiator gleder vi oss til å sparke liv i Bukta Battle igjen, forteller festivalsjef Egil Bye Damsgård.

Regionsfinaler i Tromsø og Alta

Tidligere har hovedfinalen foregått i Tromsø, men nytt for denne gang er at det vil kåres en vinner fra hver regionsfinale i Tromsø og Alta, slik at vi står igjen med to vinnere av Bukta Battle 2020. Regionsfinalen i Tromsø vil finne sted på Driv 19. november, mens regionsfinalen i Alta vil finne sted på Huset den 5. desember.

Bukta Battle Foto Aminda Sæverud

A Million Pineapples og Gypsy Chicken vant Bukta Battle i 2018, mens Ringo Moon og Not My Time To Die vant i 2019. Foto: Aminda Sæverud.

Flott premiepakke

Buktafestivalen sin visjon er å ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet og samtidig kunne bidra til å utvikle, inspirere og motivere nye band og musikere, samt gi erfaring i konsertgjennomføring, studioinnspilling, innspilling av musikkvideo og plateutgivelse.

For å delta må bandmedlemmene være mellom 13-25 år, og vinnerne vil få spille på et arrangement knyttet til Bukta 2021. I tillegg vil de motta en premiepakke bestående av:

  • Stipend på 10 000,- sponset av Ishavskraft.
  • Innspilling og miks av singel i Kysten Studio.
  • Innspilling av musikkvideo.
  • Mentoring med fokus på artistutvikling.

Påmelding

Påmelding sendes til isak@bukta.no innen 11. november for Tromsø og 25. november for Alta, og må inneholde:

  • Navn, kjønn og alder på alle i bandet
  • To til tre demoer (mp3) eller lenke til musikk på Spotify / YouTube / Soundcloud
  • Pressebilde
  • Kort bio / info om bandet.
  • Bosted

Bukta Battle arrangeres I samarbeid med Tvibit, FRITID, Audiator, Ishavskraft, NUK samt Ungdommens Hus i Alta. Målet er å rekruttere unge og lovende rockband i landsdelen.

Hoved­samarbeidspartnere