Programmet til Bukta for alle er klart!

Dig Deeper, Vidar Vang & Bandet, Defusion, Posing Woods, Sofie Johansen og Vilda Boját er klare for Bukta for alle! Fra sjangeroverskridende rock til melodiøs singer-songwriter, er det noe for enhver musikksmak, og det er ingen tvil om at årets festival kommer til å være fylt med både magi og uforglemmelige musikkopplevelser.

Bukta for alle er Buktafestivalens gratis og rusfrie arrangement, og finner sted lørdag 22. juli fra kl 11-15. Her er det bare å ta med hele gjengen og komme innom for god mat og fantastiske musikk!

For å gjøre det enda mer praktisk for festivalgjengere, stiller Tide Buss opp med gratisbusser fra tre sentrale steder i Tromsø. Disse stopper langs traseen for påstigning mot Telegrafbukta, og man kan hoppe på bussen fra Eidkjosen, Hamna eller Kroken for å komme seg enkelt til festivalområdet.

Dig Deeper

Dig Deeper leverer velkrydret vestlandsrock fra øverste hylle! Fem år har gått siden bandet slapp det kritikerroste albumet «In Central European Time». I mellomtiden har de turnert inn- og utland, åpnet Øyafestivalen, og finslipt nytt materiale i studio. Nå er de ute med sin fjerde fullengder, «Easy Were The Days (Before I Met You)»

Albumet ble sluppet på Oslobaserte Vinter Records 6. mai, og er utvilsomt bandets mest ambisiøse utgivelse så langt, hvor man finner gjesteartister som Louien, Soft Ride og Stine Andreassen (The Northern Belle). Låtene oser av energi og setter tonen for ubegrenset frihet, våren og gode tider.

Dig Deeper består av Einar Kaupang, Jørgen Knutsen, Raymond Tungesvik, Lars Arne Lindland og multimagiker Øystein Braut (Electric Eye, Action Tension Space, Soft Ride mm.). Det er ingen tvil om at dette blir en fantastisk konsert som alle må se under Bukta for alle!

Vidar Vang & Bandet

Vidar Vang er endelig tilbake med «gamlebandet» - barndomsvennene fra Bjerkvik, som han lagde sine to første album sammen med. Gaute Fredriksen på bass, Raymond Jensen på leadgitar og Kenneth Simonsen på trommer.

Bandet spiller klassisk rock, og deres siste utgivelse var et dobbeltalbum spilt inn på åtte intense dager. Albumet markerer Vidars 14. utgivelse i sin imponerende karriere, og det tredje han har laget med bandet. Vang beskrives som en nordnorsk bauta og en låtskriver i særklasse. Låtene er rå og direkte, og det er tydelig at dette er fire barndomsvenner som skaper magisk lyd sammen, uten bruk av loops eller forhåndsprogrammerte spor.

Vidar Vang & Bandet tar deg med på en reise tilbake til røttene, til vennskapet og musikkens essens. Etter mange år med solokarriere, er Vidar og hans barndomsvenner endelig samlet igjen for å spille musikk som vil skape magi på Bukta for alle. Det er bare å glede seg!

Defusion

Defusion er et sjangeroverskridende band som utforsker en spennende blanding av sjangre som funk, rock, jazz og blues. De har på kort tid gjort seg bemerket i hjembyen Bodø og opptrådt på anerkjente scener som Dama di, Sinus og Blåfrostfestivalen. Deres imponerende seier under årets Rock mot Rus på Andenes understreker deres tydelige signatur og egenart, og ble rost for hvordan de tok med både låtmaterialet og publikum ut på en reise i mange spennende musikalske retninger.

Bandet består av talentfulle musikere som Isabel Mjelde Karlsen på gitar, Aisha Ludvigsen Wahome på vokal, Edward Valentin Engen på Bass, og Julius Krokslett på trommer. Med sitt unge talent og lidenskap for musikk kommer de til å nå langt, og dette er noe vi virkelig gleder oss til å høre på Bukta for alle!

Sofie Johansen

Sofie Johansen er en dyktig nordnorsk singer-songwriter fra Ramfjord i Tromsø. Med sin poetiske penn skriver hun låter om hverdagens observasjoner, mellommenneskelige forhold og livets små øyeblikk. Mens hun lar seg inspirere av folk- og visetradisjonen, utforsker hun også andre sjangere og utvider sin kunstneriske palett.

På scenen tar Sofie både mikrofonen og pianotangentene i bruk, akkompagnert av talentfulle musikere, og leverer konserter preget av både en klype alvor og en god dose humor. I januar 2023 lanserte hun sin første singel «Lange søndaga» og i mai ga hun ut sin debut-EP med samme tittel.

Det er ingen tvil om at Sofie Johansen er en fremadstormende artist som har funnet sin stemme i den nordnorske musikkscenen, og er en artist du bør følge med på i tiden som kommer. Vær forberedt på å bli fortryllet under Bukta for alle, for dette kommer til å bli en magisk opplevelse du sent vil glemme.

Posing Woods

Foto: Henriette Myrlund / Buktafestivalen

En av årets Bukta Battle-vinnere, Posing Woods, er klare for Bukta for alle! Bandet, bestående av talentfulle 15- og 16-åringer, så dagens lys i Vesterålen i 2020, og har forankret seg dypt i rockens røtter hvor de både skriver og komponerer sin egen musikk. Inspirert av ikoniske navn som Madrugada og My Midnight Creeeps, har Posing Woods funnet sine musikalske forbilder og formet sin helt unike sound.

Til tross for sin relativt korte fartstid, har bandet allerede imponert med en rekke energiske opptredener på ulike festivaler og arrangementer. De var blant oppvarmingsband for Big Bang i juli 2022 på Stokmarknes, deltatt på Rock mot Rus og kvalifisert seg til landsfinalen i UKM. I tillegg har de deltatt på en rekke lokale musikkarrangementer i Vesterålen.

Publikum har tatt imot bandet med åpne armer, og responsen har vært udelt positiv med lovord og strålende anmeldelser. Nå står Posing Woods klare til å ta det neste skrittet inn i sin musikalske reise, og gir snart ut sin første EP spilt inn i Kysten studio i Tromsø. Med en slik dedikasjon er det ikke overraskende om bandet kommer til å skape bølger i den nordnorske musikkscenen.

Vilda Boját

Vilda Boját, en av årets Bukta Battle-vinnere og et av Altas nyeste rockeband, er klare for å sette fyr på Bukta for alle med sin fengende energi og livlige tilstedeværelse! Beskrevet av Bernhard Hierwader fra Altaposten som «en tilstedeværelse på scenen med nok energi til å elektrifisere Melkøya både to og tre ganger», har bandet tatt Troms og Finnmark med storm. Siden sin debut på UKM i starten av 2023 har Vilda Boját fått muligheten til å opptre på store arrangementer som Alta Live, Pizzarocken, Festspillene i Harstad og Alta Pride.

Med fengende hooks, lekne riff og et sceneshow du simpelthen må oppleve selv, vil Vilda Boját etterlate scenen i flammer og sørge for en uforglemmelig opplevelse. Det er bare å glede seg!

Publisert 01.06.2023

Hoved­samarbeidspartnere