Nordnorsk pakke til Bukta

Fire artister videreføres fra årets festival, sammen med et nytt tilskudd på programmet.

Bukta har en forkjærlighet for nordnorske artister, og det er med stor glede at vi i dag kan presentere Halvdan Sivertsen, Hollow Hearts, Nord mot Nord, Ondt Blod og Lisa Skoglund til Bukta 2021. Sistnevnte blir det nye tilskuddet til neste års festival. Med gjennomgående politiske tema og personlige tekster blant artistene, er det et variert og spennende tilskudd til festivalprogrammet.

Tiden vi er i er spesiell og usikker. Blir det ikke festival har vi selvølgelig refusjonsgaranti, hvor du får pengene tilbake.

Halvdan Sivertsen

Halvdan Sivertsen, mannen fra Bodø med sitt varme hjerte, fylte 70 år i år og skulle blitt feiret under årets festival. Han har levert kvalitet i snart femti år med kulturskatter som «Sommerfuggel i vinterland», «Kjærlighetsvisa», «Nordaførr vårvisa» og «Ti tusen tommeltotta», for å nevne noen få. Den folkekjære artisten har blitt en del av skolebøkene, oppdragelsen og er rett og slett en enormt viktig del av vår kulturarv. Halvdan er verdt å vente på, og vi utsetter feiringen til neste år!

Hollow Hearts

Andre som skulle ha stått på scenen under årets festival er den lovende kvartetten Hollow Hearts. Bandet består av imponerende musikere på høyt nivå både når det kommer til instrumentferdigheter og finessen de legger i vokalharmoniene, og musikken kan betegnes som et sømløst og elegant sammensurium av ulike sjangere. Hollow Hearts har siden debuten i 2017 sluppet tre studioalbum - «Annabelle», «Travelling Songs» og «Peter», og med sin autentiske og hjertevarmende tilstedeværelse på scenen leverer de gull uansett hvor de går.

Lisa Skoglund

Lisa Skoglund er festivalens nye tilskudd. Den autentiske låtskriveren er en av flere spennende artister med utspring fra Nord-Norge, og følger den sterke visetradisjonen fra landsdelen med sterke og politiske tekster fremført på nordnorsk. Med sine rå og ærlige tekster, forteller hun om det uforløste mellom mennesker og tar oss trygt innpå følelser vi sjelden tør å stå i. Mange ble kjent med Lisa Skoglund gjennom singelen "Hjertefyll" som ble sluppet i 2018. I vår ga hun ut sitt debutalbum "Dagen æ vinn" og har tematisert psykisk helse, feminisme og tilhørighet.

NORD MOT NORD

Et av de feteste banda fra landsdelen om dagen er NORD MOT NORD! Med tungvektere fra Turdus Musicus, Die A Legend, Vanskapt og Lofast er det kvalitet fra ende til annen! Det er knallhard hardcore på kav nordnorsk sammen med et tekstunivers som balanserer seg fra det illsinte, provoserende og satiriske. Bandet har nærmest blitt et talerør for den nordnorske folkesjela ved å fremme både den nordnorske stoltheten og det nordnorske mindreverdighetskomplekset vi alle kanskje kan kjenne oss litt igjen i. De ga i fjor ut debutalbumet «NORDLENGSELTYRANNIET» som fikk gode skussmål fra musikkmedia i landet.

ONDT BLOD

Det er rett fra hjertet og rett fra levra. ONDT BLOD leverer en blanding av hardcore/ poppunk på pur nordnorsk. Sammen med fengende refrenger, iltre riff og intens koring, er de rett og slett et band det er umulig å ikke digge. Det er nordnorsk stolthet med tydelige samiske røtter og en solid fuck you til alt som er feil i verden. Konfronterende tekster om politisk undertrykkelse, rasisme og annen jævelskap er på den ene siden og likegyldighet, fest og moro er på den andre. Finnmark-gjengen har laget to solide rockeskiver og har virkelig slått seg opp og frem både i Norge, men også begynt å sette sine nordnorske avtrykk utover hele Europa. De ble nominert til Spellemann i 2016 og har hatt hele fem låter listet på NRK p3. I tillegg til å være helt fantastisk live, så klart! Det er bare å gjøre seg klar.

Buktafestivalen arrangeres 22.-24. juli og følgende artister er klare for BUKTA 2021:

The Hives - Dumdum Boys - Halvdan Sivertsen - Daniel Romano - Pom Poko - The Northern Belle - Hollow Hearts - Lisa Skoglund - Ondt Blod - Nord Mot Nord

Publisert 11.12.2020

Hoved­samarbeidspartnere