Little Henrik-programmet er komplett!

I dette slippet kan vi skilte med varierte og spennende artister, hvor vi får høre alt fra americana fra Texas til metal fra Alta. Dette er lyden av 2022.

Carson McHone, Vilde Bye, Féleth, Hudkreft og Lucky Malice er det nyeste tilskuddet til festivalprogrammet, som alle skal spille på Little Henrik-scenen i Bukta. Andre som skal spille på denne scenen er Pil & Bue, Daufødt og Fangst.

Har du ikke kjøpt festivalpass enda? Det kan du gjøre her.

Carson McHone
Carson McHone er en amerikansk singer-songwriter fra Austin, Texas. Allerede som 16-åring spilte hun i små lokale barer, noe som har blitt til små personlige historier hun har formidlet gjennom musikken senere i sin artistkarriere. Selv ønsker hun å flytte grensene for hva som regnes som country, og fletter inn både jazz, blues, folkemusikk og grunge i låtene sine.

I 2017 ble hun nevnt som en av «10 nye countryartister du må vite om» av Rolling Stone Magazine, og i 2022 ga hun ut sitt siste album «Still Life» som er spilt inn i samarbeid med Daniel Romano. På Bukta spiller hun på Little Henrik sammen med Romanos band Outfit.

Vilde Bye
Vilde Bye er en ung singer-songwriter fra Tromsø, som allerede har rukket å gjøre seg godt bemerket både i hjembyen og utenfor bygrensene. Selv i to år med tidvis kulturell lockdown har hun spilt en rekke konserter, både under eget navn, men også som support for lokale og nasjonale størrelser, på både små klubber og store scener. Hun har også blitt booket flere ganger til Oslo.

Vilde skriver låtene sine selv, men krydrer også settene med noen smakfulle coverlåter, der originalene til Townes Van Zandt, The Velvet Underground, Tom Waits, Gene Clark, Lana Del Ray, The Beatles, The Reigning Sound med flere kjøres gjennom hennes eget filter og gis ny innpakning med en særegen stemme og en raff traktering av gitaren.

Pop, rock, country/americana og soul ligger helt klart hennes hjerte nært, mens hennes egen musikk pendler sømløst mellom de forskjellige avartene. I februar kom hennes debutsingel, «Longing for You», og i april slippes hennes selvtitulerte debut-EP både fysisk og digitalt. På Buktafestivalen spiller Vilde Bye med fullt band.

Féleth
I hjertet av Nord-Norge finner du Féleth, en vakker kvartett bestående av frydefulle musikalske gutter som spiller ekstrem og tekniskt ladet musikk, som de selv beskriver som ‘’Teknisk dødsrock’’. Denne 5-manns støy maskinen fra Finnmark skriver blytunge riff-drevne låter, sydd sammen med intense melodiøse gitarer samt ekstrem guttesang, kjent for sine energiske, tighte og bløthjertede opptredener. De debuterte i 2020 med «Depravity» som ble godt tatt imot både nasjonalt og internasjonalt med sterke anmeldelser, samt en premiere på Metal Injection. Etter å ha svettet seg gjennom studio i fjoråret retter de seg nå mot deres andre plateslipp i 2022 som man fort kan få noen smakebiter av i Telegrafbukta.

Hudkreft
Hudkreft er en gjeng sinte unge kvinner (og en mann), som tar ut frustrasjonen gjennom hardtslående pønkelåter om alt mellom himmel og jord. De har holdt på i rundt fem år, og nå er endelig debutskiva her. «Nevemagnet» kan skilte med en god mottakelse, deriblant en femmer i Aftenposten. Skiva er Hudkreft sin eksperimentelle entré inn i den voksne musikkbransjen, og de takler det hele med den ungdommelige friskheten de alltid har hatt, kombinert med en ny profesjonalitet. Albumet byr på en miks av artig ska, rock og klassisk pønk og er et hatbrev til alle verdens Nevemagneter, enten det er snakk om tafsete politikere, norske terrorister eller pønke-elitister. Du er herved invitert til Hudkrefts kjefte-fest!

Lucky Malice
Lucky Malice har levert fengende, flerstemt pop i rå og upolert pønkrock drakt siden 2004. Trioen har reist Europa rundt og besøkt mang en undergrunnsperle, og live kan man forvente en eksplosjon av energi og livsglede. Bandet har base i Halden, og består av Hanna Fauske (bass/vokal), Karine Brække (trommer/vokal) og Linda Haug (gitar/vokal).

Publisert 31.03.2022

Hoved­samarbeidspartnere