Oppskrift på Fesk & beiken!

Oppskrift på Fesk & beiken!

Vi er stolte av å samarbeide med Godfisk for å servere deg knallgode sjømatoppskrifter som du kan diske opp hjemme. Her deler vi en digg oppskrift på en av signaturrettene fra festivalen, nemlig Fesk & beiken - en av publikumsvinnerne fra Bengts Bistro under Bukta.

«Det er deilig for oss å være tilbake på Bukta. Festivalens profil med rock, øl og sjømat er en veldig god match for oss», sier Christian Chramer, administrerende direktør i Norges sjømatråd.

Norges sjømatråd har tidligere vært samarbeidspartner til festivalen. Etter noen års fravær er de tilbake med Godfisk-navnet, og ønsker å utforske mulighetene for en større tilstedeværelse fra og med neste år. Godfisk er Norges sjømatråds merkevare rettet mot forbrukere i Norge, og skal bidra til positive holdninger og få familier flest til å øke antall sjømatmiddager fra ofte ett til minst to måltider i uken. Målet er å bidra til matglede og kunnskap om sjømat, sjømatretter og sjømatsesonger gjennom å vise hvor enkelt det er å fikse gode, sunne sjømatretter gjennom budskapet og slagordet «Det fisker'u».

«Glade festivalgjengere vil kunne se Sjømatrådets merkevare «Godfisk.no», og få en påminnelse om at det rikholdige sjømattilbudet på festivalen enkelt kan gjenskapes også på hjemmebane», sier Chramer.

Lag fesk og beiken hjemme!
Sjekk ut denne digge oppskriften på en av signaturrettene fra Buktafestivalen!

Boknafisk er en tradisjonsrik middagsrett som er å finne i store deler av kysten, men som er mest utbredt og vanligst å finne på middagsbordet i Nord-Norge. Boknafisk henges ut i vintermånedene til tørking. Fisken er oftest usaltet, men stedvis brukes også saltet fisk. Hengetiden varierer alt etter tørk og smak/behag, som regel noen dager eller rundt i 1-2 uker, til den er ganske tørr utenpå, men fortsatt bløt og litt syrlig inni. Den skal fortsatt være myk ved ryggbenet. Man sier da at fisken er bokna (kilde: Wikipedia).

Dette er oppskriften for å lage Fesk & beiken hjemme

  • Boknafisk (ferdig utvannet)
  • Bacon (ca 100 gram per person)
  • Potet (gjerne mandelpotet) og evt. gulrot
  • Persille
  • Smør
  • Litt melk/fløte

Tilberedning

Kok poteten til den er mør. Mos den og bland i ønsket mengde med smør, melk eller fløte. Bland i kokte gulrotbiter og smak til med salt og pepper. Stek opp bacon i terninger, og trekk boknafisken i lettsaltet vann i ca 10 minutter eller til fisken flaker seg fint. Server potetmosen med boknafisk, bacon og persille.

Denne enkle retten er et bevis på hvor raskt og deilig det kan være å inkludere digg sjømat i måltidene dine. Sjekk ut Godfisk.no for flere spennende sjømatretter!

Vel bekomme!

Publisert 05.09.2023

Hoved­samarbeidspartnere