Fire nye godbiter til Bukta

Bel Canto, Sarah Klang, Hammok og Systemet er klare for Bukta. Programmet begynner nå å ta form, og sommeren kan virkelig ikke komme fort nok!

Kjøp billett her

Bel Canto

Foto: Knut Aaserud

Bel Canto vender tilbake! Etter mer enn 20 år siden forrige album er de klare for å innta scenen på nytt, nå med flere nye låter.

Bandet ble dannet i Tromsø i 1985 av vokalist Anneli Drecker, multi-instrumentalist Nils Johansen og Geir Jenssen. Sammen skapte de sitt helt egne lydbilde, der atmosfæriske og melankolske toner møtte elementer av folkemusikk fra ulike hjørner av verden. Etter debutalbumet "White-Out Conditions” og oppfølgeren “Birds Of Passage”, ble trioen til en duo, da Geir Jensen sluttet for å satse solo under navnet Biosphere.

Med store suksesser som "Shimmering, Warm & Bright" og Spellemannpris-vinneren "Magic Box", og nå med nytt materiale, er Bel Canto noe du absolutt må se på Bukta!

Sarah Klang

Foto: Fredrika Eriksson

Sarah Klang er noe helt spesielt. Singer-songwriteren fra Gøteborg serverer stemningsfulle låter med country- og Americana-vibber, med en unik stemme som fengsler fra første tone.

Siden debuten i 2016 har Klang vunnet to svenske Grammy-priser, fått utallige nominasjoner og overveldende ros i anerkjente publikasjoner som The Sunday Times, Rolling Stone og I-D. Hun ga ut sitt fjerde album "Mercedes" i fjor høst og dro ut på en langvarig Europaturné som endte med utsolgte konserter Europa rundt.

Den talentfulle svensken har opparbeidet seg et rykte for å være en usedvanlig bra liveartist, så dette gleder vi oss til!

For fans av: Big Thief, Phoebe Bridgers, First Aid Kit, Courtney Marie Andrews.

Hammok

Som lyn fra klar himmel fikk Hammok sitt internasjonale gjennombrudd på ESNS 2024. Showcase-konserten ble en umiddelbar snakkis i hele musikkbransjen og Nederlandske 3voor12 kåret bandet til «2nd best concert at ESNS 2024», og de ble raskte booket til store festivaler rundt om i Europa.

Debut EP’en ble omtalt i Pitchfork som en av de beste hardcore-debutene i 2023, og EP-tittelen «JUMPING/DANCING/FIGHTING» (JDF) har blitt som et mantra for bandet, som lager fest hvor enn de spiller. I mars 2024 slippes deres etterlengtede debutalbum, og Hammok legger ut på sin første headlinerturné i Europa. Vi sees i moshpiten!

For fans av: JR Ewing, At the Drive-In, Refused, Converge.

Systemet

SYSTEMET er en punk/hardcore-trio bestående av gjenkjennbare skikkelser fra det lokale musikkmiljøet, med medlemmer fra band som HTLRSNTZL, Turdus Musicus, Anti Social Rejects, DIE A LEGEND, Kamikaze a Go Go, TREHOLT og LATHAM. Inspirert av undergrunnsmusikk fra anarkistisk punk til 80-tallets alternativrock og metal, leverer bandet en umiskjennelig systemkritisk tone gjennom hver eneste illsinte akkord og strofe.

Debutalbumet er spilt inn og mikset av Carl Christian Lein Størmer (TREHOLT, OTER, LATHAM, SELVFORAKT) i IGH Studio og masteret av Jason Livermore ved Blasting Room Studios. Albumet vil bli utgitt på IGH i et begrenset kassettopplag.

For fans av: METZ, Discharge, ONDT BLOD, Exploding Head Syndrome.

Publisert 26.02.2024

Hoved­samarbeidspartnere