Fire artister klare til 2022

Årets Plan B ble til alles store glede en suksess med utsolgte billetter hver festivaldag. Nå ser vi fremover, hvor vi kan meddele at både Trond Andreassen & Valentourettes, Daniel Romano, The Hives og DumDum Boys kommer til Buktafestivalen 2022!

Trondheimsbandet DumDum Boys var med og ledet den store norske bølgen som sveipet over landet og gjorde rock på norsk både tøft og meget populært, mens rockeheltene i The Hives snudde musikkverden fullstendig på hodet da de for nesten 20 år siden ga ut deres debutalbum Barely Legal.

«Vi får mange henvendelser fra publikum som ønsker seg både The Hives og DumDum Boys, og det er jo en no-brainer å ta to av Skandinavias beste liveband med videre til Bukta 2022. Never change a winning team!», uttrykker bookingsjef, Isak Harbitz.

Første gang i Tromsø

Trond Andreassen, vokalist og frontfigur i blant annet Ricochets, debuterte som soloartist i 2016 med utgivelsen Ingenting hele tiden. Denne gangen stiller han med stjernelaget Valentourettes, som er et tributeband til Joachim ´Jokke´ Nielsen og består av musikere fra Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes. Trond beviste med Ricochets sin maktdemonstrasjon på Bukta i 2019 at han fortsatt er en av landets aller beste rockevokalister.

«Med Valentourettes som backingband kan det ikke bli annet enn en home run i Bukta neste år! Dette blir også deres første konsert i Tromsø», konstaterer Harbitz.

Multitalent

Muålti-instumentalist, billedkunstner og grafisk designer, Daniel Romano, har allerede rukket å gi ut hele ni album i 2020 og et livealbum i 2021. Feedback omtalte han tidligere som "et fenomen, og en enigma, av en artist". Han ble tidligere sluppet til Bukta 2021, men også han blir overført til 2022 – til stor glede for både oss og mange andre!

«Canadiske Daniel Romano er ikke bare en ekstremt begavet og bejublet multikunstner og låtskriver. Han er også noe av et fenomen, og en enigma, av en artist. Det finnes de som vil kalle ham et regelrett geni», skrev Egon Holstad i et intervju med Romano i fjor, hvor de snakket alt fra å slippe mange album på kort tid til det å leke seg med ulike sjangere.

Buktafestivalen går av stabelen 21. – 23. juli 2022

Hoved­samarbeidspartnere