Endring i Bukta-ledelsen

Egil Bye Damsgård har takket ja til en ny stilling og slutter som festivalsjef til høsten. Styreleder Marianne Saus overtar som ny festivalsjef fra 1. september.

Egil Bye Damsgårds lange karriere i Bukta er ved veis ende og starter til høsten i ny jobb som arrangementsansvarlig ved UiT, avdeling for forskning, utdanning og formidling. Marianne Saus har vært tilknyttet Buktafestivalen siden 2016, først som kommunikasjonssjef og vikarierte deretter som festivalsjef sommeren 2018, før hun gikk inn som styreleder høsten samme år. Til høsten avslutter Saus et annet engasjement, og styret besluttet derfor å tilby Saus rollen som ny festivalsjef.

«Marianne kjenner organisasjonen svært godt gjennom ulike roller i festivalen, og vi er enormt glade for at forholdene lå til rette slik at hun kan gå inn som festivalsjef,» sier nestleder i styret, Karl-Petter Simonsen.

«Å lage festival i Telegrafbukta vil jeg alltid se tilbake på som et av livets eventyr.» - Egil Bye Damsgård

Lang fartstid
Damsgård startet som frivillig i 2006, var deretter transportansvarlig i syv år før han begynte i en fulltidsstilling som produsent i 2014.

«Det er vemodig å skulle forlate Bukta. Det har vært 16 fantastiske år med vennskap, tunge løft, gledestårer og utrolige opplevelser. Å lage festival i Telegrafbukta vil jeg alltid se tilbake på som et av livets eventyr,» forteller den avtroppende festivalsjefen.

Egil Bye Damsgård første år som transportkoordinator i staben, 2007, rett etter en heftig transportlogistikk for Iggy Pop.
Foto: Mia Eriksen

20 år gamle Egil Bye Damsgård - både sliten og starstruck - puster lettet ut rett etter en heftig transportlogistikk for Iggy Pop i 2007.

I 2019 tok Egil over rollen som festivalsjef, men dette blir hans siste sommer i Buktafestivalen etter å ha fått muligheten til å gå over i ny stilling som kombinerte både personlige interesser og lang fartstid i arrangørfeltet.

«Mest av alt vil jeg savne staben og energien mellom de frivillige. For meg har Bukta alltid handlet om det menneskelige, og det som oppstår når frivillige møtes og løser en utfordring sammen. Samtidig er jeg klar for at veien går videre for min del, og jeg vet at Bukta har både folkene og ressursene til å fortsette å lage store festivalopplevelser, og jeg gleder meg til å se fortsettelsen fra sidelinjen,» sier Bye Damsgård.

Ny leder på plass
Marianne Saus har vært styreleder i Buktafestivalen de siste tre årene og vil fratre vervet før hun overtar for Egil Bye Damsgård.

«Egil har gjort en fantastisk jobb de siste årene og styrt sjarken stødig gjennom en utfordrende tid for stiftelsen. Det er synd å miste han og hans kompetanse, men vi støtter han i hans avgjørelse og ønsker han alt godt i ny jobb. Vi ser fram til å se han som publikum på Buktafestivalen 2022, uten samband på øret og leatherman i beltet,» sier avtroppende styreleder og påtroppende festivalsjef, Marianne Saus.

«Nå er vi alle skikkelig sulten på rock, øl og sjømat!» - Marianne Saus

Med to avlyste festivaler er det ingen hemmelighet at bransjen har hatt en tøff tid. Det går mot lysere tider, samtidig anses det som positivt at festivalen slipper for store endringer i tiden som kommer.

«Jeg er veldig glad for at timingen klaffet for meg slik at jeg hadde muligheten til å takke ja til å overta roret. Bukta er verdens beste organisasjon, med en veldig dyktig administrasjon og en fantastisk festivalstab som jeg gleder meg til å jobbe sammen med igjen. Selv om jeg har vært tilknyttet Bukta gjennom styreverv de siste årene blir det noe helt annet å kunne jobbe på heltid med Norges beste utendørs rockfestival! Og jeg gleder meg til å endelig få gjennomføre en festival igjen sammen med administrasjon, stab og styre i 2022. Nå er vi alle skikkelig sulten på rock, øl og sjømat!,» avslutter Saus.

Hoved­samarbeidspartnere