Drømmebooking til Bukta 2022

Et av de mest omtalte bandene de siste årene kommer til endelig til Tromsø, og for et herlig kaos det blir når IDLES inntar scenen under Bukta 2022.

Med den karismatiske vokalisten Joe Talbot i front, har bandet sluppet noen av de viktigste tematiske albumene de siste fem årene. I albumet Brutalism, som førte til deres gjennombrudd i 2017, tar de opp potente temaer som omhandler hvit overlegenhet og tilstanden til den nasjonale helsetjenesten. Oppfølgeren Joy As an Act of Resistance fra 2018 omhandler giftig maskulinitet, Brexit og fordelene ved innvandring. På deres siste album Ultra Mono, som kom i 2020, angriper de raseproblemer, sexisme og høyreekstremisme.

Utsolgt verden over
IDLES har opparbeidet seg en enorm fanskare i de siste årene, og fans har opprettet en dedikert Facebook-gruppe som i dag har over 30 000 medlemmer, hvor det daglig publiseres innlegg om blant annet mental helse. Bandet sier selv at de skriver låter for å spille de live, og utover høsten og våren turnerer bandet for utsolgte hus verden over.

«IDLES er et av verdens kuleste rockeband, og vi har prøvd å få de til Tromsø i lang tid! Dette er en drømmebooking for oss, og de kommer garantert til å sette fyr på Bukta 2022», uttrykker bookingsjef, Isak Harbiz.

Dette er en drømmebooking for oss – Bookingsjef, Isak Harbitz

Nytt album
Det selvutnevnte ‘sinte’ bandet ser ikke egentlig på seg selv som et rockeband, men ønsker heller å frigjøre seg fra ideen om å låse seg fast i ulike sjangere. 12. november slipper bandet sitt fjerde album CRAWLER – et album de selv omtaler som et album for refleksjon og helbredelse midt i en verdensomspennende pandemi som strekker planetens kollektive psykiske og fysiske helse til bristepunktet.

Et viktig aspekt med IDLES identitet som band er bruk av humor, og det å ikke ta seg selv for alvorlig. Med åpenbar bruk av alvorlige temaer som traume, hjertesorg og tap, er det ofte likevel gjort med et snev av ironi.

«Dette er virkelig stort. Tenk at vi får oppleve IDLES i Telegrafbukta neste sommer, og vi garanterer at det blir høyt, hardt og heftig!», avslutter festivalsjef, Marianne Saus.

BAND SLUPPET TIL BUKTA 2022

THE HIVES - DUMDUM BOYS – IDLES - HALVDAN SIVERTSEN - DANIEL ROMANO - TROND ANDREASSEN & VALENTOURETTES

Hoved­samarbeidspartnere