Det blir festival i sommer!

Da festivalen i Telegrafbukta ble avlyst, gikk vi i gang med å finne alternative løsninger for sommeren. I dag kan vi med stor glede presentere Buktafestivalen: Plan B – en minifestival i sentrum 22. – 24. juli.

Etter et år der både A, B og C scenarioer har blitt skissert, hvor utrolig mange faktorer spiller inn på omfanget av hva man får lov til å planlegge, er det en fantastisk følelse å endelig kunne arrangere festival igjen. Buktafestivalen: Plan B vil finne sted på uteområdet til Hålogaland Teater i samarbeid med teaterkafeen på HT. Her har vi fått med oss en håndfull suverene artister og band, og kan se fram til magisk festivalstemning tre kvelder på rad.

– Dette blir jo et nedstrippet opplegg i forhold til det vi er vant med, men akkurat nå finnes det ikke noe som er en «for liten» festival. Vi er stolte og glade for at vi endelig skal få fylle tre dager med rock, øl og sjømat! uttrykker en begeistret festivalsjef, Egil Bye Damsgård.

B21 FB Event

Kommer til å gå unna

Ettersom festivalen har en kapasitet på 200 publikummere per dag, vil hver kveld arrangeres som sitt eget arrangement hvor publikum kan velge seg en, eller flere kvelder. Dagsbillettene legges ut for salg mandag 28. juni kl 12.00 og ligger på 550 kr.

– Det er nok mange som savner den gode Bukta-stemningen og følelsen av å være på festival. På grunn av den begrensede kapasiteten kommer nok billettene til å gå fort, så her må man være rask på labben, fortsetter Damsgård.

Lounge, lyslenker og festivalmat

Bukta har teamet opp med partnere og ambassadører for å gjenskape noe av den herlige Buktafølelsen hvor Mathallen griller deilig sjømat, Maggies farm disker opp med sine legendariske kanelsnurrer, og Teaterkafeen stiller med noe godt i glasset – alt akkompagnert av toner fra tolv ulike band fra Paradisbukta scene, som rigges opp ved HT for anledningen. I tillegg vil det settes opp bord i en koselig lounge omkranset av grønn skog med lyslenker.

– Mange har bidratt til at vi kan realisere dette, og uten våre samarbeidspartnere ville det ikke vært mulig. I tillegg til festival vil det også skje andre ting, og det blir mer Bukta i byen både på Blårock og Bastard. Nå gleder vi oss til festivalstemning i juli! avslutter festivalsjefen.

Foto: Daniel Lilleng

Hoved­samarbeidspartnere