Daniel Romano til Tromsø!

Produsent, multi-instumentalist, billedkunstner og grafisk designer. Daniel Romano fremstår som en mester av det meste, spesielt innenfor lyd og sjanger. Til neste år spiller han på Buktafestivalen.

Refusjonsgaranti! Det er trygt å kjøpe billetter til Bukta 2021 – du får pengene tilbake om det ikke skulle bli festival.

Før 2020 kunne Daniel Romano allerede vise til en godt utrustet karriere, med 13 album i en rekke musikalske stiler, fra folk og country til rock, psych og punk. Etter at pandemien tvang ham til å kansellere turnéplanene sine har han allerede rukket å gi ut hele ni album siden mars i år, som er like varierte og overbevisende som hele hans bakkatalog. Hver gang Romano gir ut en ny plate, kan man aldri være sikker på hvilken stil den kommer til å være i.

«Det finnes de som vil kalle ham et regelrett geni.»
- Egon Holstad

Sjangerløs

Romano fikk stor anerkjennelse med utgivelsen av albumet Sleep Beneath the Willows i 2011. Han signerte med New West Records, og fortsatte å skrive og gi ut album i raskt tempo, og kan vise til flere høydepunkter som If I'll Only One Time Askin fra 2015 og Modern Pressure fra 2017. Han omtales gjerne som en ung mann med et gammelt sinn, med en total uvilje til å slå seg til ro innenfor en sjanger. Han kjenner ingen grenser og gjør det uventede, noe som gjør han til en av dagens mest interessante artister.

«Canadiske Daniel Romano er ikke bare en ekstremt begavet og bejublet multikunstner og låtskriver. Han er også noe av et fenomen, og en enigma, av en artist. Det finnes de som vil kalle ham et regelrett geni», skrev Egon Holstad i et intervju med Romano i mai, hvor de snakket alt fra å slippe mange album på kort tid til det å leke seg med ulike sjangere.

Intervjuet kan leses i sin helhet hos Feedback her: Daniel Romano: Tett på en kreativ tornado.

Drømmebooking

Ofte spiller Romano alle instrumentene selv på flere av skivene sine, men opptrer live med bandet sitt Outfit, bestående av blant annet hans egen bror på trommer. Senest ga de ut albumet How Ill Thy World Is Ordered i september i år. Til neste år vil de stå på scenen i Telegrafbukta foran eksisterende – og helt garantert - nye fans.

«Daniel Romano er en drømmebooking for oss, som vi har prøvd på i flere år nå. Det ble stor jubel på Bukta-kontoret når den gikk i boks. Og attpåtil med Outfit som liveband, ai ai ai. Her kan publikum forvente seg en energibombe av det sjeldne!», avslutter bookingsjef Isak Harbitz.


Buktafestivalen arrangeres 22. – 24. juli 2021.

Til nå har vi sluppet The Hives, Dumdum Boys, Daniel Romano, Pom Poko og The Northern Belle.

Kjøp festivalpass hos Ticketmaster før prisen øker!

Daniel Romano Credit Rosie Cohe colour WEB

Daniel Romano skal spille under Bukta 2021 med Daniel Romano's Outfit.

Hoved­samarbeidspartnere