DAGNY headliner Bukta 2022

Vi har gått inn i et nytt og spennende festivalår, og for årets første slipp kan vi meddele at Tromsøs egen popdronning skal spille i Telegrafbukta til sommeren.

DAGNY har de siste årene blitt en av Norges største artister. Gjennombruddet kom i 2015 med låten "Backbeat", som ble starten på en rekke singler med imponerende streamingtall, høy rotasjon på radio og en rekke Spellemann-nominasjoner.

I 2020 slapp hun debutalbumet sitt "Strangers / Lovers" som høstet gode kritikker. Albumets to første singler, "Come Over" og "Somebody" ble de to mest spilte låtene på norsk radio dette året og sistnevnte ble kåret til "Årets Låt" under P3 Gull.

Gleder seg
Under Buktafestivalen i 2019 dukket DAGNY opp på scenen og gjorde en fantastisk gjesteopptreden sammen med The Dogs, etter å ha spilt inn en låt sammen med bandet i all hemmelighet. Selv beskriver hun festivalen som en «langhelg full av ekstra energi, spennende møter med nye mennesker og ikke minst masse herlig musikk».

– Bukta er én av de første festivalene jeg fikk oppleve som publikummer. Jeg kan fortsatt huske følelsen. Jeg husker også de "buktadagene" jeg stod i baren på Blårock og vi ventet spent på strømmen av musikkglade mennesker som skulle fylle baren med liv etter at siste bandet hadde gått av scenen i telegrafbukta, mimrer hun tilbake.

Med den store suksessen DAGNY har opparbeidet seg i det siste er det er nok ikke så rart at konsertene hennes selges ut måneder i forveien. Blant annet kan hun skilte med to utsolgte The Edge i Tromsø, slik at neste mulighet til å se henne vil være under festivalen. Vi ser fram til at hun endelig skal spille på hovedscenen i Bukta!

– For meg er det helt vilt at jeg nå, 12-13 år senere, er så heldig å få være en av Buktafestivalens headlinere 2022. Det blir enda en ny måte å oppleve Bukta på, for meg. Å si at jeg gleder meg er en underdrivelse, avslutter hun.

ARTISTER SLUPPET TIL BUKTA 2022

THE HIVES (SE) – DAGNY – DUMDUM BOYS – IDLES (UK) – Bigbang – HALVDAN SIVERTSEN – TROND ANDREASSEN & VALENTOURETTES – DANIEL ROMANO (US) – Reigning sound (US) – Pil & Bue

Publisert 14.01.2022

Hoved­samarbeidspartnere