Bukta Nach-programmet er klart

Bukta Nach-programmet er klart!

Diskopunk, nonne, KOBOL, Kanaan, VIKING_DEATH_TRAP.EXE, og The Fernets er klare for å spille på årets Bukta Nach 19. og 20. juli. Det kommer til å svinge, det kommer til å bli hardt og det kommer til å bli ren galskap på Bastard Bar, Amtmandens og Teaterkafeen på HT. I tillegg blir det DJs hver kveld på Blårock Cafe. Det her kan du IKKE gå glipp av!

Billetter kjøpes under. Har du festivalpass får du rabattert billett.

Diskopunk

Bukta Nach og Amtmandens krysser landegrenser for å virkelig sparke i gang årets Nach-program! Diskopunk er et fyrverkeri av et band med en absolutt overbevisning om at hver eneste låt er en smash-hit! Med en ekte lidenskap for showmanship og ren rå kraft setter det svenske bandet virkelig fyr på dansegulvet.

Siden debut singlene Antonio America og Fire som alene har over 20M strømminger, slapp bandet albumet «Filthy Boogie» i fjor. I år slapp de en ny EP på et uavhengig label som de selv beskriver som “back to our roots bombastic dance machine bonanza”.

Tidspunkt: Fredag 19. juli kl 00:30 (natt til lørdag)
Sted:
Amtmandens Eftf.
Billetter:
Kjøpes her

KOBOL

Kjent for å spille særlig kjapp, kompromissløs og kortfatta hardcore kun avbrutt av suggerende sludgye riff og atmosfæriske støypartier, er KOBOL Tromsøs første og så langt eneste powerviolence band. Med blasting, d-beat og saftige riff inviteres det til både moshing og slamming.

Kobol startet i 2017 og består av medlemmer fra blant annet Box of Mothers, Blot, Jabba og Reptile Master.

Tidspunkt: Fredag 19. juli kl 00:30 (natt til lørdag)
Sted:
Bastard Bar
Billetter:
Kjøpes her

The Fernets

The Fernets hadde en kort, men svært aktiv, karriere fra 2005 til 2008. Etter noen måneder som band vant de NRKs Zoom/Urørt-konkurranse høsten 2005, som førte bandet på en landsdekkende turné året etter. I forkant av gruppas opptreden som en av de heiteste potetene på by:Larm, laget NRK TV-programmet «Lydverket» en dokumentar om det omstridte tromsøbandet. Den var det ikke alle som likte.

Egon Holstad uttaler: «Jeg liker band som gir seg helt faen i jante, som går ut eplekjekt og sier verdensherredømme er målet, som driter i hvordan de oppfattes utad og som legger lista skyhøyt. The Fernets var alt dette – med turbo. De var så uforskammet usjenerte at det bikket over i parodien, med da er dealen at man må levere, noe de også gjorde».

Kjent som verdens beste band i 2007 og verdens beste oppvarmingsband i 2017, er de nå tilbake for en eksklusiv opptreden på Bukta i 2024, som verdens beste nach-band.

Tidspunkt: Fredag 19. juli kl 00:30 (natt til lørdag)
Sted:
Teaterkafeen på HT
Billetter: Kjøpes her

VIKING_DEATH_TRAP.EXE

VIKING_DEATH_TRAP.EXE "satte fyr" på Bastard i 2022, og nå er dette fenomenet klart for et comeback, denne gangen på Teaterkaféen. Dette voksende og gåtefulle undergrunnsfenomenet fra Molde tilbyr ekstrem-trap på romsdalsk, med et unikt lydbilde, tekstunivers og liveshow uten sidestykke i Norge. Med egenprodusert AV-kunst som bakteppe, live BDSM-show og en intensitet som kan konkurrere med sortmetallens, leverer VIKING_DEATH_TRAP.EXE en ‘in your face’ konsertopplevelse du sent vil glemme.

Den maskerte trapduoen har en ekstremt lojal og ivrig tilhørerskare, og konsertene deres er kjent for å være en lang, konstant moshpit, ofte med frontfiguren EGO_JESUS skrikende midt i malstrømmen av elleville konsertgjengere. Etter en periode med flere utsolgte konserter i Oslo, Trondheim og Tromsø, er det ingen tvil om at VIKING_DEATH_TRAP.EXE har sementert seg som en av de mest spennende live-actene i Norge. I 2024 blir det garantert MEIR_MOLDE_I_MONITOR.

Tidspunkt: Lørdag 20. juli kl 00:30 (natt til søndag)
Sted:
Teaterkafeen på HT
Billetter:
Kjøpes her

nonne

Tromsøs nye stjerneduo, nonne, kommer til Bukta Nach og Bakrommet på Amtmandens! Med referanser til 90-tallets Madchester og Krautrock lager barndomskompisene musikk på nordnorsk som både er hypnotisk og baggy, med repetitive riff og dansbare rytmer i en psykedelisk elektro-rock stil.

Nonne har høstet gode kritikker fra byens musikkanmeldere og kan allerede smykke seg med flere utsolgte konserter. «Alle burde oppleve dette bandet live» - iTromsø

Tidspunkt: Lørdag 20. juli kl 00:30 (natt til søndag)
Sted:
Amtmandens Eftf.
Billetter:
Kjøpes her

Kanaan

Kanaan er et psykedelisk rockeband fra Oslo, bestående av Ask Vatn Strøm (gitar), Ingvald André Vassbø (trommer) og Eskild Myrvoll (bass). Bandet har spilt over 160 konserter i Norge og Europa og gitt ut åtte album. De er kjent for energiske konserter og en musikalsk bredde som spenner fra fri jazzrock og psykedelia til krautrock og tung stonerrock. Medlemmene er også aktive i prosjekter som JUNO, Daufødt, Blodkvalt, Full Earth, BangBangWatergun! og Soft City.

Siden 2019 har bandet turnert i flere europeiske land og spilt på både store og mindre festivaler. I 2021 vant Kanaan en Spellemann i kategorien rock for albumet «Earthbound», utgitt på Jansen Records. Nettavisen beskriver musikken deres som «beinhard, men dynamisk, ungdommelig, frisk og kompromissløs, en blanding av rock for jazzfolk og jazz for rockere, som snakker til mange.»

Tidspunkt: Lørdag 20. juli kl 00:30 (natt til søndag)
Sted:
Bastard Bar
Billetter:
Kjøpes her

Publisert 29.05.2024

Hoved­samarbeidspartnere