Artistene til Bukta Nach 2023 er klare!

Event Great People This Daze 2

Great People + This Daze

Når: Torsdag 21. juli
Hvor:
Bastard Bar

Konsertstart:
This Daze: kl 23:30
Great People: kl 00:30

Billettpris m/ festivalpass: 150 kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 250 kr + avg.

Kjøp billett her

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

Great People
”Hypnotisk, drømmeaktig og dansbar indierock med heftige 90s vibes”. Slik beskrives Great People sitt etterlengtede debutalbum fra 2022, «These Days We Dance», av Evig Lyttar. Da de ga ut EP-en «Your Friends» i 2017 ble Great People omtalt som et av landets mest spennende band, og spilte i etterkant en rekke energiske og minneverdige konserter, blant annet på by:Larm i Oslo og på klubbscener landet rundt.

Albumet byr på både psykedeliske og ambient-elementer og drar inspirasjoner fra alt fra 60-tallsklassikere til 80-talls neo-psychedelia til post-punken på 2000-tallet. Kritikerne har latt seg begeistre, med beskrivelser som "direkte briljant" og "helt, helt utsøkt". Great People har skapt forventninger til deres opptreden på årets Bukta nach, og med seg i bagasjen har de en allerede ferdig innspilt plate nummer to, som med sin mørkere og mer sammenpakkete sound vil gli rett inn i kjellerveggene på en av Tromsøs beste rockescener.

This Daze
This Daze er et ungt fuzzpop-band med base i Trondheim, som har skapt bølger på både den norske og den internasjonale indie-scenen. De fire medlemmene er fortsatt i starten av 20-årene, men har siden oppstarten i 2019 rukket å oppnå en rekke milepæler. Våren 2020 ble de kåret til «Månedens Urørt» av NRK P3 og har hatt flere singler spillelistet på samme kanal siden den gang. For deres første singler har de blitt omtalt i internasjonale medier som Clash Magazine, The FADER og The Line Of Best Fit.

This Daze har også til tross for pandemiens harde bivirkninger spilt på en rekke festivaler, deriblant Trondheim Calling, Klubb-Øya, 12 Grader Og Regn, samt spilt egne klubbkonserter på Blå og Parkteatret i Oslo, Hulen i Bergen, Folken i Stavanger og flere andre steder i Norge.

I løpet av det siste året har de sluppet singlene «Skiptracing», «Cigarette Smile» og «Misconception» via svenske AWAL, som har fått tung rotasjon på NRK P3 og internasjonal oppmerksomhet. Bandet jobber med sitt debutalbum, som etter planen skal ut i slutten av 2023.

Event Selvforakt El Caco

El Caco + Selvforakt

Når: Torsdag 20. juli
Hvor: Hålogaland Teater

Konsertstart:
Selvforakt: kl 23:30
El Caco: kl 00:15

Billettpris m/ festivalpass: 250 kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 370 kr + avg.

Kjøp billett her

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

El Caco
Etter syv års ventetid er Norges ubestridte konger av stonerrock endelig tilbake! El Caco har holdt seg under jorden de siste årene, og dykket ned i ideer som nå bryter fram i lyset. Høsten 2021 leverte de en utsolgt kveld på Parkteatret, og det var tydelig at både band og publikum var i overkant klare for mer. I slutten av april slapp de «Uncelebration», bandets åttende album siden debuten i 2001.

El Caco kan skryte av en imponerende katalog med etter hvert tidløse klassikere, som «Substitute» og «Someone New» fra 2003-albumet «The Search», og ikke minst «Autopsy» fra det Spellemann-nominerte albumet «Hatred, Love and Diagrams». Her er det bare å sørge for å få med seg denne opplevelsen på Bukta nach!

Selvforakt
Selvforakt er et rykende ferskt Tromsøbasert band som spiller en eksplosiv blanding av Black/Sludge Metal, Crust Punk og Powerviolence. Med en felles lidenskap for ekstrem musikk, samt et vennskap som har vokst gjennom skateboardmiljøet, har bandet formet sin egen distinkte sound. I mai slapp de sitt selvtitulerte debutalbum, til strålende tilbakemeldinger fra undergrunnsmiljøet. Selvforakt er nå klar for Bukta Nach på Hålogaland Teater!

Event Sasinia

Sasinia

Når: Fredag 21. juli
Hvor: Bastard Bar
Konsertstart:
kl 00:30 (natt til lørdag)

Billettpris m/ festivalpass: 150 kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 250 kr + avg.

Kjøp billett her

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

Sasinia
Sasinia er en frisk og nyskapende artist fra Tromsø. Bak dette artistnavnet finner vi den talentfulle 21 år gamle låtskriveren og produsenten Maja Eline Sasinia Dønnem, som skriver alternativ-pop på norsk. I juni 2023 slipper hun sin debut EP «såpebobla», som tar lytterne med inn i et boblete univers fylt med intime vokaler, leken produksjon, lun saksofon og synthesizere inspirert av spillmusikk.

Sasinias tidligere utgivelser har blitt anbefalt på p3 urørt, og spilt på radio gjennom hele sommeren 2022. Hun har også spilt en rekke konserter i Oslo, og er nå klar for Bukta nach!

Event Barren Womb White Trash Blues Band

White Trash Blues Band + Barren Womb

Når: Fredag 21. juli
Hvor:
Hålogaland Teater

Konsertstart:
Barren Womb: kl 00:30
White Trash Blues Band: kl 01:15

Billettpris m/ festivalpass: 250 kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 370 kr + avg.

Kjøp billett her

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

White Trash Blues Band
White Trash Blues Band er navnet, men dette femmannsbandet bestående av erfarne musikere, leverer ekte rock'n'roll ispedd et snev av catchy garage, punk og power. Med debutalbumet «We Got Time To Waste» (Blues For The Red Sun) har de sparket fra seg, og allerede vunnet over både publikum og kritikere med fete omtaler. Gjør deg klar for en kveld med ren rock'n'roll-magi når White Trash Blues Band inntar scenen på Bukta Nach!

Barren Womb
Barren Womb har siden 2011 holdt helvete med sin minimalistiske tilnærming, grisehøye volum og endeløse eksperimenter. Her hamres poenget inn ved hjelp av primitiv dynamikk og riffets urkraft.

Støyrockduoen regnes som et av Norges beste liveband, og har nærmest turnert ustoppelig med imponerende 300 konserter i Europa og USA. I 2020 ga bandet ut sitt fjerde album «Lizard Lounge» på Loyal Blood Records til strålende kritikker fra internasjonal presse. Her er det bare å sørge for å få med seg konserten på Bukta nach fredag 21. juli på Hålogaland Teater!

Elias Jung event

Elias Jung

Når: Fredag 21. juli
Hvor: Bakrommet - Amtmandens
Konsertstart:
kl 00:30 (natt til lørdag)

Billettpris m/ festivalpass: 200 kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 300 kr + avg.

Kjøp billett her

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

Elias Jung
Den musikalske gullsmeden, Elias Jung, er klar for Bukta nach! Fredag 21. juli kommer Amtmandens til å bli fylt med mørkladen rock som passer hete klubbgulv og frosne festivalgjengere, servert av hans talentfulle seksmannsband bestående av noen av Tromsøs fremste musikere.

Elias Jung debuterte som plateartist i 2005, og har opparbeidet seg en imponerende diskografi bestående av flere album og EPer. Hans musikalske inflytelser strekker seg fra legender som Leonard Cohen og Kris Kristofferson, men han flørter med sjangere hvor han blander rock og indie med smakfulle elementer av blant annet synthpop, noir og psykedelia.

Nylig har Elias Jung signert en platekontrakt med Westergaard Records, og planlegger å slippe enda en singel, «The Ashes & The Dust» før festivalsommeren slår ut i full blomst. Dette kommer etter den store oppmerksomheten rundt hans siste singel «January Sky», og som ikke det var nok gir han ut sitt femte album «The Great Divide» på slutten av året.

Event Hammok

Hammok

Når: Lørdag 22. juli
Hvor: Bastard Bar
Konsertstart: 00:30 (natt til søndag)

Billettpris m/ festivalpass: 150 kr + avg
Billettpris u/festivalpass: 250 kr + avg.

Kjøp billett her

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

Hammok
Hammok er band du ikke kommer til å glemme etter å ha sett dem live. Den Oslo-baserte hardcore-trioen består av Tobias Osland på vokal og gitar, Ole Benjamin Thomassen på backing-vokal og bass, og Ferdinand Aasheim på trommer. Lista over scener bandet har spilt på i løpet av det siste året begynner å bli lang, og de kan skilte med blant annet Øyafestivalen, By:Larm, Vill Vill Vest og Eurosonic.

I desember slapp de EP’en JUMPING/DANCING/FIGHTING. Som navnet antyder, er dette en sammenstilling av eksplosive følelser som treffer deg rett i hjertet. Brutalt, effektivt og aggressivt konfronterer Hammok lytteren, og drar dem med seg gjennom sju låter som skaper en uimotståelig trang til å starte moshpit. For fans av band som At the Drive In, Touché Amoré, Converge, Injury Reserve, The Chariot , Death Grips og Knocked Loose, er Hammok et must å oppleve!

Event Jadudah

Jadudah

Når: Lørdag 22. juli
Hvor: Bakrommet - Amtmandens
Konsertstart: 00:30 (natt til søndag)

Billettpris m/ festivalpass: 200 kr + avg
Billettpris u/festivalpass: 300 kr + avg.

Kjøp billett her

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

Jadudah
Jadudah er et av landsdelens mest ambisiøse og storslagne pop-band. Med høydepunkt som den P3-listede balladen «Let’s Go Out», og det majestetiske indierock-monsteret «Hysteria», viser bandet en unik meloditeft, og en helt egen evne til å skrive grandiose refrenger av internasjonalt kaliber. Musikken toppes med Helle Larsens unike vokal, som med sin kraft og eleganse trollbinder publikum.

Jadudah har alltid vært opptatt av å eksperimentere med ulike sjangere og uttrykk i sin musikk. Bandet har derfor tilbragt mye tid i studio det siste året for å jobbe med nye låter som de nå er klar for å vise frem til publikum over hele landet.

Etter flere landsdekkende turnéer og opptredener har Jadudah blitt kjent som et av landets mest energiske og spennende liveband. Gjennom opptredener på blant annet Norwegian Wood, Buktafestivalen og Trondheim Calling har bandet utviklet et show der melankolsk pop og pulserende rock danner rammen for en fantastisk opplevelse for publikum.

Event Hubro Nikkeby Lufthavn

Nikkeby Lufthavn + Hubro

Når: Lørdag 22. juli
Hvor:
Hålogaland Teater

Konsertstart:
Hubro: kl 00:30 (natt til søndag)
Nikkeby Lufthavn: kl 01:15 (natt til søndag)

Billettpris m/ festivalpass: 250 kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 370 kr + avg.

Kjøp billett her

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

Nikkeby Lufthavn
Legendariske Nikkeby Lufthavn er kjent for sine elleville liveshow og særegne potpurri av catchy garagerock, punk og pop. I 2021 feiret bandet 25 år og slapp det etterlengtede albumet «Dino Bones» på Drabant Music, produsert av Ariel Joshua Sivertsen.

Nikkeby Lufthavn debuterte med den kritikerroste «To The Moon EP» på Feedback Underground Records i 2000. Fullengderen "Babes in Space" ble gitt ut i 2005 og ble kåret til «Den beste rockskiva i Tromsøs historie» av Buktafestivalen i 2015.

Deres siste utgivelse fikk god mottakelse, og bl.a. Deichmans Musikkblogg skrev: ”Nikkeby Lufthavns «Dino Bones» er en sydende eliksir av fengende, gøyal rock med smilet på lur. Småskrudd og egensindig med litt odde taktarter, samtidig iørefallende og lett å trampe takten til. Det formelig bobler over av popmelodier i røff, rufsete kledning. En apart sammensmeltning av rockabilly, surf, powerpop i garasjerock-innpakning.”

Nikkeby Lufthavn serverer et energisk show med volumknappen på elleve, samt fengende låter med bisarre tekster fra et surrealistisk univers. Det er vanskelig å forklare hva Nikkeby Lufthavn er - det må rett og slett oppleves.

Hubro
Hubro er klar for Bukta nach! Det Tromsø-baserte bandet så dagens lys sommeren 2022, og med Gaute Mehus på vokal og gitar, Calle Selander på bass og Roger Tunheim Jakobsen på trommer, kombinerer de sin langvarige erfaring fra Tromsøs rockscene i et nytt og spennende prosjekt.

Bandet setter sin unike vri på gitarrocksjangeren, og lar seg tydelig inspirere fra Americana-tradisjonen. Deres musikalske uttrykk kan minne om artister som Erlend Ropstad og Neil Young, og de nordnorske tekstene utforsker livets mer komplekse temaer, som depresjon, angst og forholdet til indre demoner.

Hubro gjorde sin første opptreden på Blå Rock i oktober, hvor de varmet opp for Dig Deeper. Siden den gang har de levert en rekke kraftfulle konserter, og for tiden befinner bandet seg i studio hvor de jobber med sin første innspilling.

Publisert 06.06.2023

Hoved­samarbeidspartnere