Bukta nach 2022

Dunbarrow Amtmandens

Dunbarrow

Når: Torsdag 21. juli
Hvor:
Bakrommet - Amtmandens
Konsertstart: kl 23:30

Billettpris m/ festivalpass: 180kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 275kr + avg.

Kjøp billett her.

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

Dunbarrow er fem haugalendinger som gjennom et tiår har smidd sammen sitt eget karakteristiske uttrykk innenfor tungrocken. Med inspirasjon fra upolerte demo-taper fra 70-tallet og svensk throwback-rock fra 2000-tallet, konstruerer Dunbarrow hardtslående låter utført med en listighet som evner å både fenge og overraske.

Resultatet er proto-doom med dystre tekster inspirert av europeisk folklore og riff som går fra det bredbeinte til det listige. Fra Pentagram og Black Sabbath, til Quicksilver Messenger Service og Pentangle. I september 2018 slapp bandet plata "Dunbarrow II" på California-labelen RidingEasy Records (Here Lies Man, Electric Citizen, Monolord). Plata har høstet strålende kritikker, og er en verdig oppfølger til den kritikerroste debutplata fra 2016. I årene som har gått har bandet turnert i Norge og Europa i tillegg til å varme opp for band som Uncle Acid & the deadbeats og Brant Bjork. I mai 2021 kommer bandets tredje fullengder” Dunbarrow III”

Neon Apartments Mall Girl

Mall Girl + Neon Apartments

Når: Torsdag 21. juli
Hvor: Bastard Bar

Konsertstart:
Neon Apartments: kl 23:30
Mall Girl: kl 00:15

Billettpris m/ festivalpass: 180kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 250kr + avg.

Kjøp billett her.

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

𝐌𝐀𝐋𝐋 𝐆𝐈𝐑𝐋
Som artist hører man ofte at man må ha det lille ekstra, uten at noen helt konkret kan si hva dette betyr. At Mall Girl har det dette ekstra er vi dønn overbeviste om. De leverer fengende poplåter, som brytes opp av overraskende vendinger og intrikate gitarriff – sjangeren `matte-pop’ kan fort ha blitt funnet opp i bandets øvingslokale.Mall Girl en del av den alternative popscenen i Oslo som sirkulerer rundt band som Fieh, Tigerstate, Kanaan, Selmer, Juno, Vegard og Ivar Band, og da nettopp – Mall Girl. De så dagens lys i 2017, da Eskild, Iver og Veslemøy trengte vokalist til et bandprosjekt de hadde begynt å jobbe med, og etter å ha sett Bethany opptre på skolen de gikk på, var valget enkelt.Siden oppstarten, og spesielt med sine nyeste utgivelser, posisjonerer Mall Girl seg som et av de mest spennende popbandene der ute. Live er bandet en minst like stor eklektisk indie-fest der de gang på gang beviser seg sin plass på det alternative pop-kartet verdig.

𝐍𝐄𝐎𝐍 𝐀𝐏𝐀𝐑𝐓𝐌𝐄𝐍𝐓𝐒
Neon Apartments kommer som en frisk, nordlig bris fra den stadig voksende indiescenen i Tromsø. Med assosiasjoner til The War On Drugs hypnotiske amerikana og Fleet Foxes lyriske virkelighetsflukt, balanserer gruppen intime viser med storslåtte roadtrip-epos.Bandet ga ut sin første EP i 2018, en utgivelse som stadig finner nye fanskarer. NRK P3 Urørt la sin elsk på åpningssporet Burning Cars, og har ved flere anledninger berømmet EPens svevende indiepop. Nylig ga de ut singelen In Tombs, som nøt positiv oppmerksomhet både innenfor og utenfor landets grenser. Bandet jobber nå med sin første plate, inspirert like mye av naturen som av det som ødelegger den.Gruppen har vist seg som et solid liveband, med en rekke overbevisende og energiske konserter rundt om i landet.

Line Saus Amtmandens

Line Saus

Når: Fredag 22. juli
Hvor: Bakrommet - Amtmandens
Konsertstart:
kl 00:30

Billettpris m/ festivalpass: 180kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 275kr + avg.

Kjøp billett her.

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

𝐋𝐈𝐍𝐄 𝐒𝐀𝐔𝐒
I skjæringspunktet mellom Rock og Gotisk Americana finner vi artisten Line Saus.Vokalisten, gitaristen og låtskriveren fra Tromsø blir beskrevet som å levere melankolske og mollstemte låter som veksler mellom behag og ubehag. Som musikklærer på dagtid, og artist på kveldstid, har Line spilt i ulike rockeband (Pulp Vixen, Polka Jugend, John Walkers), samt hatt flere samarbeidsprosjekt med andre artister, deriblant norsk- amerikaneren Mark Steiner.

De siste årene har hun gått egne veier. Selv om sjangeren har endret seg noe, bærer musikken likevel preg av at Line har forankringer i rocken. De gitarbaserte låtene befinner seg ofte i et blått univers. Murder balladen ”Six Feet Under”, featuring Mark Steiner (2018), som av The Willhelmsen (2018) ble beskrevet som «en av de beste som noensinne er lagd av et Tromsø-band», er et godt eksempel på det. Låten markerte også starten på solokarrieren.

I november 2018 kom påfølgende Ep`n ”Down the Hole” (Lunheim Gramofon 2018), som åpnet opp for flere festivaljobber. Albumet «Waltz in the Vapor» (Fajo Music 2021), som ble beskrevet som «en alvorlig bra debut» og «et album som tråkker deg på tærne, stirrer deg i intenst øynene, og nekter å slippe taket før spilletida er over» i spalten Feedback, og trillet inn en solid femmer (Skog. 2021. Feedback / iTromsø). Samme spalte belønnet også slipp-konserten med en sterk femmer (Hammer. 2022). Altaposten lot seg også forføre og gav også en femmer i sin anmeldelse. Albumet viderefører stemninger fra tidligere utgivelser, der det veksler raskt mellom solskinn og polart lavtrykk. I Sivert Henriksens miks har også denne utgivelsen åpenbare referanser til 60-tallet og dets lydbilde og dramaturgi. Vokalen til Line, som har blitt sammenlignet med artister som Billy Holiday, Mazzy Star og Nancy Sinatra, veksler også mellom det sarte og det intense. Gjennom albumet dras vi inn i en verden av skygger, men der det samtidig glimrer med lys. Det er bare å la seg behage eller uroe..

Aromatic Ooze Mandalai Lamas

Mandalai Lamas + Aromatic Ooze

Når: Fredag 22. juli
Hvor:
Bastard Bar

Konsertstart:
Aromatic Ooze: kl 00:30
Mandalai Lamas: kl 01:15

Billettpris m/ festivalpass: 180kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 250kr + avg.

Kjøp billett her.

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

𝐌𝐀𝐍𝐃𝐀𝐋𝐀𝐈 𝐋𝐀𝐌𝐀𝐒
Mandalai Lamas er et rockeband fra Halden som etter sin formasjon i 2018 raskt har blitt en kuriositet i den norske rockescenen med sin distinkte blanding av 60-talls psykedelia og punkrock-energi dynket i smakfulle riff som lukter svette og bensin.Etter utgivelsen av debutalbumet Here Comes the Mandalai Lamas i 2019 ble bandet omtalt som “yppersteprester i garasjerock psykedeliaen” av musikkanmelder Ole Wilhelmsen og til tross for pandemien har bandet spilt inn to album, “Out of Time” som ble sluppet i 2020, samt et tredje album som ryktes å være klart…Mandalai Lamas er utvilsomt et liveband du ikke vil gå glipp av og med tamburiner, rørvreng og rå energi skal bandet virkelig gi deg en demonstrasjon på hva som er ekte rock n roll.

𝐀𝐑𝐎𝐌𝐀𝐓𝐈𝐂 𝐎𝐎𝐙𝐄
Aromatic Ooze er et garage-psych band fra Tromsø og omegn. Bandet blander elementer fra psych-rock, garage, kraut og noise for å skape et unikt og hypnotiserende lydbilde, som er like hardtslående som det er fengende.

Las Coronas Amtmandens

Las Coronas

Når: Lørdag 23. juli
Hvor: Bakrommet - Amtmandens
Konsertstart:
kl 00:30

Billettpris m/ festivalpass: 180kr + avg.
Billettpris u/festivalpass: 275kr + avg.

Kjøp billett her.

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

𝐋𝐀𝐒 𝐂𝐎𝐑𝐎𝐍𝐀𝐒
Det verste med pandemien var ikke børskrakk, sykdom, død og fordervelse. Det verste med hele rukkelet var derimot hvor ufattelig mye sutring og gnål det ble i kulturlivet, lydmessig tonesatt av lavmælte indiepopfølerier laget på en Mac, fremført av pissredde, innadvendte og blodfattige indiemusikere med skjegg og ukulele.

Det føltes som om alle de endeløse mengdene av strømmekonserter – fra lurvete hybler og kjellerleiligheter med fuktskader – var det eneste man kunne oppleve «live», fordi både rock og humor var to enheter som åpenbart var sterk skadelidende av faenskapet.

Opp av denne nedstemte hengemyra av humørløshet kom takk og lov Las Coronas stigende som en befriende fugl Føniks; proppfull av spilleglede, smittende humør, sult i blikket og trang til å lage genuin underholdning og konstruktiv faenskap igjen.

Med to hyperenergiske, twangy og kvasse surfgitarer, ei helt speisa skuffe av coverlåter av alt fra Kåre & The Cavemen til Britney Spears, og en antipretensiøs og fremoverlent attitude, er de bandet som får deg til å glise bredt og få lyst til å ha det å gå på fest som fulltidsjobb. I hvert fall om du liker catchy surfrock, som man gjør. Las Coronas er den kulturelle spriten man trenger akkurat nå. Både i vår samtid, på generell basis – og som en rakett i ræva på byen når man har vært på konserter i Bukta hele dagen og vil ha mer

Nonne Ondt Blod

ONDT BLOD + nonne

Når: Lørdag 23. juli
Hvor: Bastard Bar

Konsertstart:
nonne: kl 00:30
ONDT BLOD: kl 01:15

Billettpris m/ festivalpass: 180kr + avg
Billettpris u/festivalpass: 250kr + avg.

UTSOLGT!

∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷∷

𝐎𝐍𝐃𝐓 𝐁𝐋𝐎𝐃
I snart et tiår har bandet fra Kirkenes levert frådende hardcore og fengende refrenger på nordnorsk. Med de to fullengderne "Finnmark" (2016) og "Natur" (2018) i bagasjen, har bandet høsta lovord i øst og vest, og bygget opp en solid fanskare. Med hjertet ute på kofta, og blink i øyet, leverer bandet tekster om politisk undertrykkelse, rasisme og annen jævelskap på den ene siden og likegyldighet, fest og moro på den andre.Med et liveshow beskrevet av iTromsø som om "noen sprøyter inn fem liter kaffe, to Underberg og en liter Tequila i kroppen på samme tid" har bandet spilt flere hundre konserter i Norge, Europa og Japan. Denne sommeren er gutta tilbake for å spre nordnorsk fandenivoldskhet og frekk frihetsrock – det blir fett.

𝐍𝐎𝐍𝐍𝐄
Med suggerende riff, det nordnorske språket, droner og hypnotiserende melodier spiller nonne psykedelisk rock på nordnorsk. Duoen møttes tidlig i tenårene, og har holdt sammen gjennom tykt og tynt i flere Tromsøband (Feskekrok, Great People m.m). Et ønske om å skape noe enkelt, ekte og ærlig har nå resultert i nonne. Deres debut-EP «Frem og Tilbake» gis ut 24. juni, og er første steget på en reise som duoen selv beskriver som et dypdykk inn i mørket for å finne lyset."

Låta Ute Natt høres ut som den ville vært helt rå som soundtrack til en thriller satt i nordnorske skoger, og har et riff som ikke slipper taket i deg." - Radio Revolt

Hoved­samarbeidspartnere