Bukta med nytt konsept

I Buktafestvialen brenner vi for gode konsertopplevelser. Som et grep for å ivareta denne lidenskapen og det nordnorske rockmiljøet, lanserer vi Bukta Live – en serie større og mindre konsertproduksjoner med artister av høy kvalitet.

Bukta Live er Buktafestivalens nye helårskonsept, hvor hensikten er å skape aktivtet og næring uavhengig om det blir en festivalsommer eller ikke – og konsertopplevelser til lokalmiljøet. Med Bukta Live henvender vi oss til lokale arenaer og konserthus samt leverandører av lyd- og lys. Et prinsipp med prosjektet er at det skal gi næring til artistene, leverandørene og miljøet.

«Det ga en helt vanvittig god følelse da Kongeparken og Arrangørskolen gjennomførte pop-up konserter i februar, og det ga mersmak på å få ting til å skje. Mens vi alle venter på en endelig avklaring på hva sommeren vil bringe, føles det godt å kunne planlegge mindre konserter gjennom Bukta Live», forteller festivalsjef Egil Bye Damsgård.

Mens vi alle venter på en endelig avklaring på hva sommeren vil bringe, føles det godt å kunne planlegge mindre konserter gjennom Bukta Live Festivalsjef, Egil Bye Damsgård.

Death By Unga Bunga B Live 1

Death By Unga Bunga

I løpet av våren slippes konserter fortløpende, og første band ut er Death By Unga Bunga som spiller på Storgata Camping 15. april kl 20.00.

Kjøp billetter her!

Dette bandet er virkelig i støtet om dagen. De spilte 2020s kuleste streamingkonsert med Once Upon A Time In Deadwood City, har lansert sitt eget øl og forstyrret fredagstacoen med sin opptreden på Lindmo. Nylig slapp de sitt sjette mesterverk, albumet "Heavy Male Insecurity". I tillegg til voldsomt skryt i hjemlige medier har plata også blitt hyllet av tungvektere som NPR, AllMusic, Classic Rock Magazine, med flere.

«Jeg har sikkert sett 10 konserter med Death By Unga Bunga, og jeg smiler fra øre til øre hver gang. De har et humoristisk, sjarmerende og energisk liveshow ingen band i Norge matcher de på,» forteller bookingsjef, Isak Harbitz.

Death By Unga Bunga spilte garasjerock mens de andre blodfattige ungene spilte såkalt indie, og de meldte overgang til arenarock da garage og psych ble trendy. Med andre ord, gutta vet alt om å være outsidere – eller trendsettere som vi kaller dem. Mens de dundrer ned sin egen sti utenfor mainstreamen, perfeksjonerer bandet stadig kunsten å skrive uimotståelige anthems om å ikke passe inn, mannlig usikkerhet og festing.

«Det blir utrolig gøy å se både de og andre artister som slippes til Bukta Live i løpet av 2021», avslutter Harbitz.

Hoved­samarbeidspartnere