Bukta 2021 er avlyst

Det blir dessverre ingen Buktafestival denne sommeren heller

Vi håpet lenge på at vi skulle kunne samles til Rock, Øl og Sjømat i Telegrafbukta i sommer. Etter de siste ukenes utvikling hvor regjeringen blant annet har lagt fram sin gjenåpningsplan, ble det klart at det er alt for usikre utsikter på hvor vi vil befinne oss i juli, og vi ser oss dessverre nødt til å avlyse årets festival.

Gjeldende restriksjoner vil påvirke festivalen til den grad at det ikke lenger vil være det produktet publikum har betalt for. I tillegg kan vi ikke gjennomføre en stor festival med alt det innebærer, og samtidig ivareta avstandsregler og gjeldende smitteverntiltak på en forsvarlig og gjennomførbar måte.

«Vi har håpet på det beste, men har vært mentalt forberedt på at en avlysning kunne bli utfallet. Det er skuffende og utrolig leit at vi nå må avlyse, men samtidig en lettelse at en avgjørelse endelig er tatt,» uttrykker festivalsjef, Egil Bye Damsgård.

«Vi har håpet på det beste, men har vært mentalt forberedt på at en avlysning kunne bli utfallet.»

Gyldige til 2022

Publikum får samme mulighet som i fjor – full refusjon, eller billetter overført til neste festival i 2022. Dersom man ønsker å overføre billetten til neste år trenger man ikke foreta seg noe, da dette vil skje automatisk og billetter kjøpt både i 2020 og 2021 vil være gyldig. Ved å overføre billetten sin til neste år vil du hjelpe Buktafestivalen til å komme enda sterkere tilbake i 2022.

Ønsker man refusjon må dette gjøres innen 30. juni, og et eget skjema for dette vil sendes ut til alle kjøpere. I mellomtiden kan du finne skjema her.

«Selv om det ikke blir Bukta i år, ser vi frem til å fylle sommeren med annen aktivitet som er i tråd med gjeldende regler og restriksjoner.»

Bukta Live

Det er ikke lett å avlyse en festival to år på rad, noe som får store konsekvenser ikke bare for oss, men for alle som står oss nær. For å skape mer aktivitet annonserte vi derfor tidligere i år Bukta Live – en serie med enkeltstående konserter gjennom hele året.

Artister som er sluppet fram til nå er Fieh 27. mai, en helaften på Driv med The Late Great, Elias Jung, Blondekant og Vilde Bye 29. mai, Heave, Blood & Die 4. juni, Death by Unga Bunga 12. juni, og nylig ble det klart at Jaga Jazzist også kommer til Tromsø 18. juni.

«Selv om det ikke blir Bukta i år, ser vi frem til å fylle sommeren med annen aktivitet som er i tråd med gjeldende regler og restriksjoner. Vi har også noen alternative planer for selve festivaluka, og mer informasjon kommer etter hvert, så følg med!,» avslutter festivalsjefen.

Neste års Buktafestival går av stabelen 21-23 juli 2022.

Hoved­samarbeidspartnere