Bukta 2020 er avlyst

Det blir dessverre ingen Buktafestival denne sommeren.

Kjære alle sammen.

Kulturministeren meddelte i dag at det ikke vil være tillatt å arrangere store arrangementer i sommer og det betyr også at årets planlagte festival i Telegrafbukta dessverre må utgå.

Vi er virkelig lei oss for det. Vi hadde gledet oss veldig til å samle alle til rock, øl og sjømat i Telegrafbukta i juli. Det er utrolig kjedelig at vi ikke skal få kjenne på den unike Bukta-stemningen og dele de fantastiske opplevelsene sammen med dere i år igjen.

Samtidig har vi også stor forståelse for at myndighetene velger å gå til disse skrittene. Det ville sannsynligvis ikke vært forsvarlig å skulle samle 6000 mennesker på festival i Telegrafbukta i sommer.

Dette er utvilsomt en utfordrende situasjon å stå i. Det får store konsekvenser – ikke bare for oss, men også de som står oss nær. Og mange av disse er allerede rammet hardt. De som står på scenen, de som leverer lyd og lys, de som selger maten på området og alle de som bidrar gjennom hele året for at vi skal kunne innfri og leve opp til vårt formål som er å lage Norge beste rockefestival og ivareta og videreutvikle det nordnorske rockemiljøet.

Buktafestivalen er en ideell stiftelse hvor et eventuelt overskudd går tilbake til festivalen og miljøet. Det er ingen som tar ut utbytte hos oss og mesteparten av driften er tuftet på frivillighet. Et år uten inntekter betyr et år der vi må tære på noen av de siste oppsparte midlene vi har. Penger som vi helst skulle ønske vi kunne bruke på å gi noe tilbake til dere og rockemiljøet i hele Nord-Norge.

Men vi vil understreke at vi er klare til å arrangere festival 22-24.juli 2021. Og vi håper inderlig at dere blir med oss videre! Vi kommer tilbake med detaljer til uken til alle dere som allerede har kjøpt billett til årets festival.

Og selv om det ikke blir festival i år, så vil vi fortsatt se på mulighetene for å kunne gjennomføre prosjektene som ivaretar rockemiljøet i Nord-Norge gjennom hele året. Prosjekter som Bukta Battle, Kongeparken (Buktas arrangørskole) og Bukta Mentor blant annet. Og vi vil komme tilbake til det etter hvert.

Vi er veldig lei oss for at det ble slik, men nå er det viktig at vi alle tar vare på hverandre og følger anbefalingene fra myndighetene.

Vi høres snart og husk å vaske pesnævvan <3 <3

Publisert 25.04.2020

Hoved­samarbeidspartnere