Line Saus

Fredag kl 00.30
Bakrommet - Amtmandens
Bukta Nach

2022

Line Saus

Kjøp billett her.

I skjæringspunktet mellom Rock og Gotisk Americana finner vi artisten Line Saus.

Vokalisten, gitaristen og låtskriveren fra Tromsø blir beskrevet som å levere melankolske og mollstemte låter som veksler mellom behag og ubehag. Som musikklærer på dagtid, og artist på kveldstid, har Line spilt i ulike rockeband (Pulp Vixen, Polka Jugend, John Walkers), samt hatt flere samarbeidsprosjekt med andre artister, deriblant norsk- amerikaneren Mark Steiner. Hun har også bidratt på det kritikerroste albumet «Wasteland», med artisten Elias Jung. I tillegg er Håvard Stangnes, kjent fra bl.a. The Northern Lies, Lines faste gitarmakker, og produsent for EP `n «Down the Hole».

De siste årene har hun gått egne veier. Selv om sjangeren har endret seg noe, bærer musikken likevel preg av at Line har forankringer i rocken. De gitarbaserte låtene befinner seg ofte i et blått univers. Murder balladen ”Six Feet Under”, featuring Mark Steiner (2018), som av The Willhelmsen (2018) ble beskrevet som «en av de beste som noensinne er lagd av et Tromsø-band», er et godt eksempel på det. Låten markerte også starten på solokarrieren.

I november 2018 kom påfølgende Ep`n ”Down the Hole” (Lunheim Gramofon 2018), som åpnet opp for flere festivaljobber. Albumet «Waltz in the Vapor» (Fajo Music 2021), som ble beskrevet som «en alvorlig bra debut» og «et album som tråkker deg på tærne, stirrer deg i intenst øynene, og nekter å slippe taket før spilletida er over» i spalten Feedback, og trillet inn en solid femmer (Skog. 2021. Feedback/ Itromsø). Samme spalte belønnet også slipp-konserten med en sterk femmer (Hammer. 2022). Altaposten lot seg også forføre og gav også en femmer i sin anmeldelse. Albumet viderefører stemninger fra tidligere utgivelser, der det veksler raskt mellom solskinn og polart lavtrykk. I Sivert Henriksens miks har også denne utgivelsen åpenbare referanser til 60-tallet og dets lydbilde og dramaturgi. Vokalen til Line, som har blitt sammenlignet med artister som Billy Holiday, Mazzy Star og Nancy Sinatra, veksler også mellom det sarte og det intense. Gjennom albumet dras vi inn i en verden av skygger, men der det samtidig glimrer med lys. Det er bare å la seg behage eller uroe...

Neste artist

Lucky Malice

Hoved­samarbeidspartnere