Daniel Romano

Lørdag kl 18.20
Paradisbukta

2022

Daniel Romano

Før 2020 kunne Daniel Romano allerede vise til en godt utrustet karriere, med 13 album i en rekke musikalske stiler, fra folk og country til rock, psych og punk. Etter at pandemien tvang ham til å kansellere turnéplanene sine har han allerede rukket å gi ut hele ni album, som er like varierte og overbevisende som hele hans bakkatalog. Hver gang Romano gir ut en ny plate, kan man aldri være sikker på hvilken stil den kommer til å være i.

Romano fikk stor anerkjennelse med utgivelsen av albumet Sleep Beneath the Willows i 2011. Han signerte med New West Records, og fortsatte å skrive og gi ut album i raskt tempo, og kan vise til flere høydepunkter som If I'll Only One Time Askin fra 2015 og Modern Pressure fra 2017. Han omtales gjerne som en ung mann med et gammelt sinn, med en total uvilje til å slå seg til ro innenfor en sjanger. Han kjenner ingen grenser og gjør det uventede, noe som gjør han til en av dagens mest interessante artister.

Ofte spiller Romano alle instrumentene selv på flere av skivene sine, men opptrer live med bandet sitt Outfit, bestående av blant annet hans egen bror på trommer. I 2021 ga de ut albumet Fully Plugged In (Live) og Cobra Poems. I år vil de stå på scenen i Telegrafbukta foran eksisterende – og helt garantert - nye fans.

Neste artist

Daufødt

Hoved­samarbeidspartnere