De fem første artistene til Bukta 2023

De fem første artistene er klare!

Det er i 2023 tjue år siden første Buktafestival ble arrangert i Telegrafbukta, og nok en gang skal vi over tre sommerdager gi fantastiske konsertopplevelser til vårt publikum i byens vakreste arena!

20.-22. juli er datoene et tredvetalls band skal inntre Telegrafbukta-, Paradisbukta- og Little Henrik Scene. I dag slipper vi stolt de fem første artistene; AURORA, Danko Jones, The Good the Bad and the Zugly, Bo Milli og Joe & The Shitboys. En fantastisk miks av pop, punk, rock og singer-songwriter.

Her er det bare å planlegge ferien riktig og sikre deg rabatterte festivalpass som slippes i morgen kl 10.00.

– Vi er storfornøyde med at dette er vårt første slipp til Bukta 2023, som er et variert knippe artister. AURORA spiller sin eneste Tromsø-konsert på Bukta i 2023, og Danko Jones er jo så og si Bukta-legender og selvskrevne til vårt 20-årsjubileum. Bo Milli og Joe & The Shitboys var de to beste artistene vi så på by:Larm i år, mens The Good the Bad and the Zugly er uten tvil landets beste rockeband live for tiden, og det blir nok en energibombe av de sjeldne!, forteller en fornøyd bookingsjef, Isak Harbitz.

AURORA

AURORA vokste opp omgitt av skog og fjell i nærheten av Bergen, og var ikke mer enn seks år gammel da hun først følte trang til å sitte for seg selv og skape noe. Innen hun var tolv år hadde hun skrevet «Runaway»; en låt som senere ble utgitt, og som enda senere - tusenvis av mil unna - inspirerte en annen tolvåring, Billie Eilish, til å lage sin egen musikk. Runaway stormet inn på Top 40 Singles-lista i Storbritannia i 2021, og hevdet seg også på Spotify Global Top 20.

AURORA har vist seg som et tresidig talent som både vokalist, låtskriver og produsent. Siden hun stormet inn i rampelyset i 2015 med sin debut-EP Running With The Wolves, har hun fått over 20 millioner månedlige lyttere på Spotify, samlet opp utrolige 2.6 milliarder strømminger av låtene sine, og solgt over en million album på verdensbasis. Aurora slapp sitt etterlengtede fjerde album «The Gods We Can» Touch i januar, og vi gleder oss enormt til å se henne i Bukta!

Danko Jones

Det bandet vi oftest blir bedt om å booke tilbake til Bukta og som nesten ikke trenger en introduksjon. Det er åtte år siden canadiske Danko Jones spilte her sist og nå kommer de endelig tilbake for å feire jubileet vårt.

Evigaktuelle Danko Jones, som selv har 25-årsjubileum i år, har brukt pandemien godt og produserte sitt tiende album «Power Trio» under lockdown. Plata ble sluppet i august og selv om de måtte skrive låter og spille inn hver for seg, hvor de ellers pleier å jamme fram låtene i øvingslokalet, og jobbe mer digitalt enn hva de foretrekker, beviser de nok en gang at de er et av de tøffeste no bullshit rockband som finnes.

The Good the Bad and the Zugly

The Good the Bad and the Zugly (GBZ) pleide å være bastardbarnet til Oslo-punken på 90-tallscenene, unge ånder som bærer fakkelen til Turbonegro, Gluecifer og Anal Babes for å minne oss om en tid da punkrock var et løfte om infantil nihilisme og ren ond moro!

Etter fem studioalbum og et tiår med beryktede liveshow har de beholdt den beksvarte satiriske humoren som har preget GBZ gjennom hele karrieren. Sangene har blitt enda raskere, riffene frekkere, vokalen mer desperat, og sangtitlene deres - som GBZ alltid har blitt hyllet for - mer gripende latterlige.

En konsert med GBZ kan ikke forklares, det må oppleves! Skulle du, mot formodning, aldri sett en konsert med The Good the Bad and the Zugly før, har du muligheten nå.

Bo Milli

Bo Milli, tidligere kjent som Emilie Østebø, er uten tvil en av de mest spennende nye artistene på landets indiehimmel. Det var med stor begeistring vi så henne på årets by:Larm og gleder oss til å presentere henne for vårt publikum.

Gitaristen og låtskriveren har brukt 2021 på å jobbe i studio og produsere sin debut-EP sammen med Odd Martin (Aurora, Sigrid, Sløtface). Bo Milli skriver både om hvordan hverdagen oppleves når en klimakrise truer fremtiden - og om hvor flaut det er å være tjue, desperat etter å bli likt, snublende gjennom nye utfordringer og muligheter. Med en disposisjon for selvkritikk og et talent for å gjøre det om til kunst, er Bo Milli en essensiell ny stemme innen musikk.

Joe & The Shitboys

De bifile veganerne, Joe & The Shitboys, puncher med kort og fengende shitpunk. Bandet ble dannet for å rette en finger mot dritoppførselen til det konservative Færøyene, hvor de mener rockescenen, og andre steder generelt, er fylt med benløse homofober og kvinnehatere.

Vi har selv opplevd showene deres både på årets by:larm og Eurosonic, og kan garantere at de er fulle av energi. Med låter som "Drugs R'4 Kidz" og "Life Is Great You Suck" flamboyant fremført av frontmannen Joe, blir du blåst av banen.

.

Publisert 10.11.2022

Hoved­samarbeidspartnere