Praktisk info

Kjøp billetter

Festivalpass og dagsbilletter kjøpes via Ticketmaster.

Når åpner dørene?

Dørene åpner en time før konsertstart.

Torsdag: Kl 16:00

Fredag: Kl 16:00

Lørdag: Kl 11:00 (Bukta for alle) og kl 16:30

Bukta for Alle

Bukta for Alle er et gratis rusfritt arrangement lørdags formiddag under Buktafestivalen, med 6 konserter fra alle tre scenene, samt masse god mat og aktiviteter for folk i alle aldre. Dørene åpner kl 11.00.

Bukta for alle

Bukta-nach

Etter siste riff har blitt spilt i Telegrafbukta fortsetter festivalopplevelsen på byen. I år finner nach sted på Bakrommet til Amtmandens Eftf., Bastard Bar samt DJs hver kveld på Blårock Cafe. Se i programmet vår og på arrangementer på Facebooksiden vår for mer info.

Festivalarmbånd

Du må bytte din billett til festivalarmbånd før du kan gå inn portene i Telegrafbukta. For å spare litt kø i døra bytter vi din billett i armbånd på Nerstranda Senter mandag-torsdag før festivalen starter.

Du trenger ikke armbånd for «Bukta for alle» (gratis) og Bukta-nach (egne billetter for forhåndssalg eller i døra).

Helsepersonell kan melde seg i teltet merket «Akkreditering» på inngangsområdet, og registrere seg for å få dagsarmbånd i stedet for festivalarmbånd, slik at de kan overholde uniformsreglement på arbeidsplassen.

Åpningstider for billettbytte på Nerstranda Senter:

 • Mandag: 12.00-18.00
 • Tirsdag: 12.00-18.00
 • Onsdag: 12.00-18.00
 • Torsdag: 11.00-14.00

Åpningstider for billettbytte på festivalområdet:

 • Torsdag: 16.00-22.30
 • Fredag: 16.00-23.30
 • Lørdag: 16.30-23.30

Merk at det er personlig oppmøte, og festivalarmbåndene må settes på direkte.

Dagsbilletter som hentes ut på festivalområdet må hentes ut for den gjeldende dagen, og kan ikke hentes ut dagen før (f.eks fredagsbillett på fredag).

Har du kjøpt Coop-billett til deg og din husstand må alle i husstanden møte opp.

Aldersgrense på festivalen

Det er 18-års aldergrense på kveldsarrangementene til Buktafestivalen. Dette er en absolutt grense og vi tillater ingen under 18 år inn på festivalområdet.

På «Bukta for alle» er det gratis inngang og fri aldersgrense.

Dette er ikke tillatt

Følgende er ikke tillatt å ta med inn på festivalområdet:

 • Profesjonelt opptaksutstyr for lyd og bilde.
 • Kniver og andre skarpe gjenstander.
 • Mat og drikke, herunder alkohol.
 • Alle typer gassflasker, spraybokser eller spritinnholdig veske (parfyme, hårspray og lignende).
 • Campingstoler (bortsett fra de med «Blivende mor» kort).
 • Glass, flasker, bokser og termoser.
 • Kjæledyr.
 • Paraply.
 • Grillutstyr.
 • Selfiestang.

Vesker og ryggsekker vil bli undersøkt ved inngangen, og forbudte gjenstander blir konfiskert. Buktafestivalen tar ikke ansvar for konfiskert utstyr.

NB: Om man ønsker å ha med seg myggmiddel kan man ha med seg myggdeodorant, myggstikk eller pumpeflaske i plastboks (ikke de på gassflaske).

Mat og drikke

Det serveres mat og drikke på festivalområdet.

Våre samarbeidspartnere har egne matboder hvor det selges nydelige sjømatretter. Du får kjøpt både vegansk mat og en del allergivennlig mat, og fra sjarken kan du få kjøpt feskekaka i handa. På Kaffe & Vaffel kan du få varm drikke med noe søtt til.

Alkoholholdig drikke serveres i barene på kveldsarrangementene.

Det er ikke tillatt å medbringe mat og drikke på festivalområdet.

Det er en egen vannstasjon for publikum ved Røde Kors sitt telt til venstre for Telegrafbukta scene.

Områdekart

Buktafestivalen arrangeres i idylliske Telegrafbukta helt sør på Tromsøya, bare en halvtimes spasertur fra sentrum. Besøk Google Maps med veibeskrivelse.

Blivende mor

"BLIVENDE MOR"-kortet gjør festivalopplevelsen mer tilrettelagt for deg.

Ta kontakt på post@bukta.no for å ordne dette.

Miljø/pant

Vår miljøfilosofi er å satse på kortreiste produkter og lokale leverandører. Vi har som mål å være en plastfri festival innen utgangen av 2022.

Telegrafbukta er Tromsøs utfartsområde nummer én, og et ”hellig» sted for alle tromsøværinger. For oss som festivalarrangør medfører dette et stort ansvar. Siden starten i 2004 har vi brukt mye tid og ressurser på miljøarbeid og vi har iverksatt en rekke tiltak for å kvalitetssikre at festivalens tilstedeværelse har minimal innvirkning på naturen i Telegrafbukta. Vi har over hundre avfallsdunker tilgjengelig under festivalen og mange dedikerte frivillige miljøarbeidere som besørger kontinuerlig avfallshåndtering og opprydding underveis. Vi oppfordrer også vårt publikum til å hjelpe oss i dette arbeidet ved å benytte seg av miljøstasjonene på festivalområdet til kildesortering.

Som en del av festivalens miljøsatsning har vi pant på øl- og vinglass. For hvert glass som blir levert i «pant» på våre miljøstasjoner går 1 kr til Kafé X, et nettverkstilbud til tidligere rusmisbrukere i Tromsø. Glassene er sammensatt av nedbrytbart materiale og Remiks kvalitetssikrer forskriftmessig kompostering av disse.

Funksjonshemmede

Sikten er god, og vi har en egen rullestolrampe foran Telegrafbukta-scene. Det kan være litt vanskelig for rullestolbrukere å bevege seg rundt på festivalområdet på grunn av noe kupert terreng, vi anbefaler derfor rullestolbrukere å ha med seg ledsager. Det finnes toalett for funksjonshemmede på festivalområdet.

Den funksjonshemmede må ha festivalbillett. Ledsager kommer inn gratis ved fremvisning av kommunalt ledsagerbevis. Ved spesielle behov ber vi om å ta kontakt.

Overnatting

Bukta har ingen egen festivalcamping, men det finnes både vandrehjem og andre billige overnattingsmuligheter i Tromsø.

Vi anbefaler forøvrig overnatting hos vår samarbeidspartner Scandic Ishavshotel

Sikkerhet

Publikumssikkerhet er svært viktig for festivalen. Festivalen har derfor et stort team av egne sikkerhetsvakter. Disse bærer gule og oransje vester. I tillegg vil både Røde Kors, Trygg Vakt og Politi være tilstede. Vær oppmerksom på at det kan oppstå stort press foran scenene. Crowdsurfing er ikke tillatt.

Transport og parkering

Det er ikke parkeringsmuligheter ved festivalområdet. Vi oppfordrer og anbefaler derfor alle å benytte seg av det utvidede busstilbudet, sykle eller gå til Telegrafbukta. Fra sentrum er det ca en halv times gange sørover til festivalområdet.

Troms fylkestrafikk setter opp ekstra avganger med buss til Telegrafbukta fra sentrum (rute 33 fra Sjøgata) alle festivaldager, se mer info her.

Taxier og privatbiler som skal hente/bringe folk til festivalen henvises til å stoppe ved krysset Mellomveien/Krognessveien (nedenfor Tromsø Museum) for å unngå kork ved festivalområdet. Det vil bli begrenset trafikk på deler av Kvaløyveien på oversiden Telegrafbukta.

Buktastæsj

Vi har en egen butikk for salg av merch på festivalområdet, der kan du kjøpe de offisielle buktaproduktene. Vi har også egen bod hvor det selges bandmerch.

Du kan også kjøpe merch via vår nettbutikk stasj.bukta.no →

Hoved­samarbeidspartnere