I år blir Bukta for Alle større og bedre

Samfunnsløftet fra Sparebank1 Nord-Norge går inn med 300.000 kr for at Bukta skal fortsette å kunne være for alle. I tillegg har Norges Sjømatråd blitt ny hovedpartner til Bukta og stiller med både økonomisk støtte, aktiviteter for barna og egne ansatte som frivillige. Med gratisbuss fra Tide Buss til og fra festivalen, er alt lagt til rette for den perfekte festivalopplevelsen.

Bukta for Alle er Buktafestivalens gratis og rusfrie arrangement, og finner sted i Telegrafbukta lørdag 20. juli fra kl 11-15. Arrangementet tilbyr en rekke aktiviteter som forener lokal kultur med musikk- og matglede, og med våre samarbeidspartnere kan vi tilby et program spekket med både kunstneriske og kulinariske innslag.

– Vi synes alle i Tromsø bør oppleve Bukta, og Bukta for Alle er jo nettopp et initiativ for å invitere hele byen inn uavhengig av alder og økonomi. Så for oss er det helt naturlig å støtte en slik arena som Buktafestivalen har laget, sier Gudrun Gulldahl, banksjef for Sparebank 1 Nord-Norge.

Gudrun Gulldahl (SpareBank1 Nord-Norge), Aslaug Eidsvik (Perspektivet Museum), Marianne Saus (Buktafestivalen) og Christian Chramer (Norges Sjømatråd). Foto: Henriette Myrlund/Buktafestivalen

Kulinariske opplevelser for store og små
Buktafestivalen har et rent fokus på sjømat, og hos Sjømatrådet vil barna få lage sin egen pokebowl, med mulighet til å ta bilde av kreasjonen før den spises. Ellers vil man på festivalen kunne få servert signaturrettene feskekaka i handa, fesk og potedes, fesk og beiken, med vaffel som dessert.

– Bukta for Alle er en viktig aktivitet som skjer i Tromsø, hvor både familier og barn inkluderes. Buktafestvalen sin profil er en veldig god match for oss, hvor det er fokus på både sjømatglede og bærekraft, sier Christian Chramer, administrerende direktør i Norges Sjømatråd, som stiller med opp mot 20 frivillige fra egen organisasjon.

Konserter og andre spennende aktiviteter
I tillegg til seks konserter, som vil annonseres om ikke så veldig lenge, blir det mange nye og spennende aktiviteter for barna. Perspektivet Folkeparken holder åpent hus under Bukta for Alle og arrangerer grafittiworkshop ved inngangen, Natur og ungdom stiller med tegneaktiviteter, Kreftforeningen deler ut tatoveringer, det blir fruktsjimpansjebowling med Mack, og Coop stiller med noe snadder til publikum. Ikke minst kommer ugla Bubo fra Remiks Miljøpark.

– Grafittiworkshopen kommer til å bli med en av våre egne ansatte som er grafittikunstner, og da skal vi dekorere en container fra Remiks. I tillegg inviterer vi alle på søndagen før Bukta til å komme å lage dekorasjoner til Bukta for Alle, forteller Aslaug Eidsvik fra Perspektivet Museum.

Gratis busstransport
For å gjøre det enda mer praktisk for festivalgjengere, stiller Tide Buss opp med gratisbusser fra tre sentrale steder i Tromsø. Disse stopper langs traseen for påstigning mot Telegrafbukta, og man kan hoppe på bussen fra Eidkjosen, Hamna eller Kroken for å komme seg enkelt til festivalområdet.

– Bukta for Alle er et arrangement som vi mener er viktig, å tilby konserter og aktiviteter til de som eller ikke kan komme på hovedprogrammet på kveldstid. For oss har det alltid vært et underskuddsprosjekt, men nå har vi vært så heldig å få med oss både Samfunnsløftet og Norges Sjømatråd som støttespillere, noe som gjør både økonomien og gjennomføringen mye enklere for oss. Og vi gleder oss til å slippe artistene om ikke så lenge, det blir en super lineup i år! avslutter festivalsjef, Marianne Saus.

Publisert 13.05.2024